Foto: EPA/Scanpix/LETA

Pašreizējā čempione Francijas vīriešu handbola izlase sestdien Vācijā un Dānijā notiekošā pasaules čempionāta ietvaros pamatturnīra pirmās kārtas mačā ar rezultātu 33:30 (17:15) pārspēja Eiropas čempioni Spāniju.

Zīmīgi, ka Francija pasaules čempionātos nav zaudējusi jau 24 spēlēs pēc kārtas.

Šis mačs notika pamatturnīra grupas ietvaros, bet visas spēles laiku vadībā atradās Francijas komanda, lai gan vēl otrā puslaika sākumā spāņi panāca 18:18. Pēc tam gan pasaules čempioni atkal atguva vadību un to nosargāja.

Francijas izlases sastāvā Dika Mems un Ludovičs Fabregass.

Vēl vienā I grupas mačā mājiniece Vācija ar 24:19 (14:10) uzvarēja Islandi.

Šīs grupas vadībā ar pieciem punktiem trijās atrodas Francija un Vācija, kam ar četriem punktiem divās spēlēs seko Horvātija. Divi punkti trīs mačos ir Spānijai, bet bez punktiem otrajā posmā pašlaik ir Brazīlija un Islande.

Tikmēr otrajā grupā otra pasaules čempionāta saimniece Dānija ar rezultātu 25:22 (15:10) pieveica Ungāriju, kamēr Zviedrija ar 35:23 (19:14) sagrāva Tunisiju.

Šīs grupas vērtējumā pa sešiem punktiem trīs spēlēs ir Dānijai un Zviedrijai, kamēr divi punkti ir Norvēģijai. Pa vienam punktam ieguvušas Ēģipte un Ungārija, kamēr Tunisija ir bez punktiem.

Pasaules čempionātā handbolā 24 izlases sākotnēji bija sadalītas četrās grupās pa sešām komandām katrā. Turnīra otrajai fāzei kvalificējās katras grupas trīs spēcīgākās vienības, tādējādi izveidojot vēl divas grupas pa sešām komandām, turklāt tika ņemti vērā rezultāti pret pārējām nākamajā kārtā iekļuvušajām komandām. No šīm grupām jau vairs tikai divas spēcīgākās iekļūs pusfinālā, pēc tam arī noskaidrojot šī gada pasaules čempioni.

Pirms diviem gadiem par pasaules čempioni kļuva Francija, kas finālā pārspēja Norvēģiju.

Latvijas valstsvienība šim pasaules čempionātam nekvalificējās, jo savā grupā palika otrā aiz Lietuvas un nekvalificējās izšķirošajai "play-off" kārtai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!