Foto: AFP/Scanpix
Ja 2016. gada Riodežaneiro olimpisko spēļu dalībnieki vēlēsies savās guļamistabās kondicionētu gaisu, viņiem var nākties par to maksāt, vēsta ārzemju mediji.

No Olimpiādes rīkotājiem tika pieprasīts samazināt spēļu budžetu par 520 miljoniem dolāru, un gaisa kondicionētāji sportistu apartamentos ir viena no pozīcijām, no kā organizatori ir gatavi atteikties.

"Mēs varētu neizvietot gaisa kondicionētājus sportistu guļamistabās, jo, lai gan tās skaitās vasaras olimpiskās spēles, pasākums notiek ziemā," norāda orgkomitejas komunikāciju direktors Mario Andrada, piebilstot, ka nacionālās Olimpiskās komitejas varētu šo pakalpojumu iegādāties atsevišķi.

Spēļu organizatori gan sola, ka sporta sacensības budžeta samazināšana neietekmēs, tā attieksies uz jomām, kas nav uzskatām redzamas televīzijā vai sacensību vietās. Rīkotāji iegādāsies lētākus produktus vai pakalpojumus, vairāk izmantos pagaidu struktūras un tamlīdzīgi. Par 500 cilvēkiem ir samazināts arī to cilvēku skaits, kas būs algoti darbinieki spēļu laikā; sākotnēji bija plānots, ka Olimpiādē strādās 5000 cilvēku, kas nav brīvprātīgie.

Lai gan spēles notiks laikā, kad Dienvidamerikā ir rudens, gaisa temperatūra var būt pietiekami augsta - šogad 19. augustā tā sasniedza plus 35 grādus, norāda portāls "Al Jazeera".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!