Foto: EPA/LETA
Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) ceturtdien izslēgusi Ganu no atbalstāmo nacionālo olimpisko komiteju pulka.

SOK prezidents Žaks Roge izteicās, ka šāds lēmums saistīts ar Ganas sporta likumu, kas "neatbilst un nerespektē Olimpisko hartu".

"Pēdējo mēnešu laikā Ganas Olimpiskā komiteja (GOK) vairākkārtīgi solījusi mainīt valsts sporta likumu, taču nekas tāds nav noticis. Tāpēc, nezaudējot savstarpējo kontaktu, esam spiesti spert šādu soli," izteicās Roge.

Šāds lēmums nozīmē, ka Gana no SOK vairs nesaņems nekādu finansiālo atbalstu.

Roge gan piebilda, ka Ganas sportistiem joprojām būs iespēja piedalīties 2012.gada olimpiskajās spēlēs Londonā. Tiesa, zem olimpiskā karoga.

"Mēs ceram, ka GOK jau vistuvākajā laikā spēs situāciju uzlabot. Ja nē, mēs vienalga nāksim klajā ar papildu iespējām Ganas sportistiem piedalīties starptautiskās sacensībās," piebilda Roge.

Olimpiskajās spēlēs Gana pirmo reizi bija pārstāvēta 1952.gadā. Šo gadu laikā Ganas sportisti tikuši pie četrām medaļām - divām bronzas un vienas sudraba medaļas boksā, kā arī pie bronzas medaļas futbola sacensībās 1992.gadā Barselonā.

2010.gadā Gana debitēja arī ziemas olimpiskajās spēlēs, kad kalnu slēpošanas slaloma sacensībās 47.vietu izcīnīja Kvame Nkrumahs Ačempongs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!