Foto: LETA
Latvijas regbija čempionāta finālčetrinieka turnīra jeb "Super 4" posma spēlē "Garkalne"/"Livonia" sestdien ar rezultātu 25:5 (11:5) pieveica "Miesnieku" spēlētājus, pirmo reizi kluba vēsturē gan izcīnot medaļas, gan triumfējot valsts čempionātā.

Mača laikā "Garkalne"/"Livonia" lielākoties kontrolēja mača gaitu, lai gan pirmajā puslaikā bija arī neizšķirts (5:5), tomēr pēcāk nākamie Latvijas čempioni izrādījās pārāki, veicot vairākus piezemējumus un pieveicot iepriekšējos čempionus.

Lai gan pirms dueļa izskanēja informācija, ka livoniešiem nepalīdzēs leģionāri no Lietuvas, viņi tomēr piedalījās šajā mačā.

Zīmīgi, ka iepriekš "Garkalne"/"Livonia" ne reizi nebija izcīnījusi Latvijas čempionāta medaļas.

Savukārt "Miesniekiem" šosezon jāsamierinās ar bronzas godalgām.

Finālposma kopvērtējumā pašlaik "Garkalne"/"Livonia" kontā ir 26 punkti sešās spēlēs. Tai četrus punktus zaudē "Kalve", kurai atlicis aizvadīt vēl vienu maču, astoņi punkti piecās spēlēs ir "Miesniekiem", bet LMT/"Eži" kontā viens punkts.

Svētdien plkst.14 Juglas stadionā LMT/"Eži" uzņems "Kalves" ovālās bumbas meistarus.

Kā ziņots, Latvijas čempionātā regbijā šogad atkal piedalās astoņas komandas - 22.Latvijas čempionātā startē tās pašas komandas, kas pērn rudenī noslēdza iepriekšējo sezonu.

Līdzīga kā pirms gada, ir arī meistarsacīkšu izspēles formula. Vispirms visas astoņas vienības aizvadīja vienu apli, pēc kura sadalījās divos četriniekos, izcīnītos punktus līdzi neņemot. Turpinājumā katrs kvartets aizvada vēl divus apļus - pirmo cīņā par čempionu titulu un medaļām, kā arī ceturto vietu, bet otro par piekto līdz astoto vietu.

Pagājušajā sezonā Latvijas čempionātā triumfēja LDE/"Miesnieki". "Miesnieku" sistēmas klubs Latvijas čempionātā uzvarēja pirmo reizi kopš 2001.gada, kad labākā bija "Rīgas miesnieka" komanda. Toreiz "Miesnieki" bija triumfējuši piecus gadus pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!