Latvijas golfa spēlētāja Laura Jansone otrdien dalītā 15.vietā noslēdza Marokā notikušo nākamās sezonas Dāmu Eiropas tūres (LET) izšķirošo kvalifikācijas turnīru, līdz ar to čempionātā pilnu sezonu aizvadīs ceturto gadu pēc kārtas.

Pirmajā sacensību kārtā piektdien latviete 18 bedrītes pievarēja ar 68 sitieniem jeb četriem sitieniem zem teorētiski nepieciešamās normas (PAR), kas viņai tobrīd ļāva būt dalītā piektajā vietā. Savukārt sestdien viņa laukumu izgāja ar 74 sitieniem, nokrītot uz 33.pozīciju.

Svētdien Latvijas pārstāve uzlaboja savu sniegumu, veicot 68 sitienus, kas viņai ļāva pakāpties uz 14.vietu. Tikmēr pirmdien Jansone 18 bedrītes izgāja ar 71 sitienu, taču tas viņai ļāva pakāpties par vienu pozīciju augstāk.

Savukārt noslēdzošajā dienā otrdien Jansone laukumu izgāja ar 72 sitieniem un noslēgumā piecu kārtu summā tika pie septiņiem punktiem zem PAR.

Sacensībās ar 23 punktiem zem PAR triumfēja indiete Aditi Ašoka, bet nākamās sezonas čempionātam pilnā apmērā kvalificējās pirmās 30 sportistes.

Jansones kvalificēšanās sezonai pilnā apmērā nozīmē, ka viņai būs iespējams krāt punktus kvalifikācijai Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

Kā zināms, pērn Jansone šajās sacensībās ierindojās 26.vietā, tādējādi kvalificējoties LET šīs sezonas sacensībām.

Februārī Jansone sasniedza savu karjeras rekordu LET posmos, sacensībās Austrālijā izcīnot dalītu augsto 12.vietu. Šosezon viņa desmit posmos nopelnīja 11 016 eiro, kas sekmīgāko spēlētāju sarakstā deva 90.vietu.

Sezonas 80 labākās sportistes iegūst iespēju LET aizvadīt pilnu nākamo sezonu.

Jansone ir spēcīgākā Latvijas golfa spēlētāja, un viņai ir iespēja kvalificēties nākamgad gaidāmajām Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Līdz ar to viņai sezonas gaitā ir svarīgi piedalīties pēc iespējas vairāk turnīru, lai iekrātu nepieciešamos Olimpiādes kvalifikācijas punktus. Šogad viņa plānoja sacensties 16 LET posmos un 12 Dāmu profesionālās golfa asociācijas (LPGA) fārmtūres "Symetra" sacensībās.

Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs piedalīsies pa 60 golfa spēlētājiem vīriešu un sieviešu konkurencē. Olimpiskā kvalifikācija ilgs līdz nākamā gada 11.jūlijam.

Jansone 2012.gadā kļuva par pirmo Latvijas golferi, kura izcīnījusi tiesības spēlēt augstākā līmeņa profesionāļu tūrē. Iepriekšējā sezonā Jansone vienā no LET tūres posmiem guva dalītu 25.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!