Latvijas profesionālā golfa spēlētāja Laura Jansone piektdien Brisbenā izcīnīja astoto vietu šīs sezonas pēdējā Austrālijas tūres posmā.

Vienu dienu ilgušajās sacensībās Jansone 18 bedrītes pieveica ar 73 sitieniem jeb tieši ar teorētiski nepieciešamo normu (PAR), kas viņai ar vēl piecām dalībniecēm ļāva dalīt astoto vietu 41 golferes konkurencē.

Par uzvarētāju kļuva mājiniece Ketelīna Musta, kura laukumu veica ar 69 sitieniem, jeb četriem virs PAR. uzvarētājas noteikšanai bija nepieciešama pārspēle, jo ar 69 sitieniem laukumu veica vēl divas golferes.

Noslēdzot Austrālijas tūres sezonu, Jansone dažādos turnīros naudas balvās nopelnīja 8909 Austrālijas dolāru (6000 eiro), kas viņu ierindo 74.vietā tūres labāko pelnītāju sarakstā.

Kā zināms, Jansone trešdien izcīnīja dalītu ceturto vietu Austrālijas tūres pirmspēdējā posmā. Savukārt vēl tikai svētdien Latvijas golfere 70.vietā noslēdza Goldkostā aizvadīto "Ladies Masters" turnīru, kas bija ne tikai Austrālijas tūres posms, bet reizē arī sezonas trešās Dāmu Eiropas tūres (LET) sacensības.

Janvārī Jansone guva savu pirmo uzvaru profesionālajā karjerā, Sidnejā triumfējot Austrālijas tūres posmā. Toreiz viņa laukumu izgāja ar 66 sitieniem, sasniedzot augstvērtīgāko rezultātu profesionāles karjerā, kurai tagad sākusies ceturtā sezona.

Kā zināms, šogad Jansone ceturto sezonu pēc kārtas piedalās Dāmu Eiropas tūres (LET) čempionātā. Pērn februārī Jansone Austrālijā notikušajā LET posmā izcīnīja 12.vietu, sasniedzot savas karjeras rekordu. 2015.gadā LET sacensībās viņa desmit posmos nopelnīja 11 016 eiro, kas sekmīgāko spēlētāju sarakstā deva 90.vietu.

Jansone ir spēcīgākā Latvijas golfa spēlētāja, un viņai ir iespēja kvalificēties gaidāmajām Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Līdz ar to latvietei ir svarīgi piedalīties pēc iespējas vairāk turnīros, lai iekrātu nepieciešamos Olimpiādes kvalifikācijas punktus.

Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs piedalīsies pa 60 golfa spēlētājiem vīriešu un sieviešu konkurencē. Olimpiskā kvalifikācija ilgs līdz 11.jūlijam.

Jansone 2012.gadā kļuva par pirmo Latvijas golferi, kura izcīnījusi tiesības spēlēt augstākā līmeņa profesionāļu tūrē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!