Foto: Reuters/Scanpix
Vēsturē pirmajā Pasaules kausa izcīņas regbijā spēlē starp divām Austrumeiropas komandām trešdien Gruzija ar rezultātu 25:9 (12:6) pārspēja Rumāniju.

Spēle bija bagāta soda sitieniem, kas gruzīnam Merabam Kvirikašvili ļāva iekrāt 17 punktus. Savukārt vienīgo piezemējumu mačā otrajā puslaikā veica cits Gruzijas regbists Mamuka Gorgodze.

Šī bija otrā reize vēsturē, kad Gruzija spējusi izcīnīt uzvaru Pasaules kausa mačā. Iepriekšējā turnīrā pirms četriem gadiem tā spēja pārspēt Namībiju.

Savukārt Rumānijai tagad turnīrs noslēdzies ar četrās spēlēs piedzīvotiem četriem zaudējumiem. Tikmēr Gruzija pēdējā mačā svētdien spēkosies ar Argentīnu, tomēr arī tā jau zaudējusi izredzes uz iekļūšanu izslēgšanas spēlēs.

C apakšgrupas kopvērtējumā pašlaik ar 14 punktiem trijās spēlēs atrodas Anglija, kurai seko Argentīna un Skotija, kas izcīnījušas pa desmit punktiem.

Gruzijas kontā ir četri punkti, bet Rumānija sacensības noslēdza bez izcīnītajiem punktiem.

Kā ziņots, Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā startē 20 komandas, kas sadalītas četrās grupās.

A grupā sacenšas Kanāda, Francija, Japāna, Jaunzēlande un Tonga, C grupā ielozētas Austrālija, Īrija, Itālija, ASV un Krievija, bet D grupā cīnās Fidži, Namībija, Samoa, čempioni Dienvidāfrikas Republika (DĀR) un Velsa.

Aizvadot viena apļa turnīru, ceturtdaļfinālam kvalificēsies katras grupas pirmo divu vietu īpašnieces.

Čempionāta finālspēle norisināsies 23.oktobrī.

Līdz šim Pasaules kausa izcīņā, kas kopš 1987.gada norisinās reizi četros gados, pa divām reizēm uzvarējušas Austrālijas un DĀR izlases.

Pasaules kausa finālturnīrs regbijā tiek uzskatīts par trešajām nozīmīgākajām sporta sacensībām pasaulē aiz vasaras olimpiskajām spēlēm un Pasaules kausa finālturnīra futbolā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!