Latvijas pārstāvis Edvards Gruzītis otrdien Voroņežā izcīnīja piekto vietu pasaules čempionāta jauniešiem boulderinga disciplīnā.

A vecuma grupas sacensībās svētdien notikušajā kvalifikācijā Gruzītis uzrādīja 11. rezultātu. Viņš kāpa sešās zonās un sasniedza divus "topus" ar četriem mēģinājumiem.

Pirmdien pusfinālā Gruzītis virsotni sasniedza trīsreiz ar deviņiem mēģinājumiem un ieguva trīs bonusus, piekāpjoties vien francūzim Medždi Šalkam.

Otrdien finālā Gruzītim neizdevās sasniegt virsotni pirmajos divos maršrutos, bet pēdējos divos tas bija pa spēkam. Ar diviem "topiem" un četrām zonām viņš ieņēma piekto vietu sešu finālistu konkurencē, bet kopumā šajā vecuma grupā startēja 43 sportisti.

Uzvaru svinēja beļģis Hanness van Deisens, kurš sasniedza trīs "topus" ar astoņiem mēģinājumiem un kāpa četrās zonās.

Maija sākumā Gruzītis izcīnīja sudraba medaļu Eiropas čempionātā jauniešiem boulderinga disciplīnā.

Latvijas jaunatnes izlases līderis Gruzītis šajā čempionātā startēja arī ātrumkāpšanas disciplīnā, kur ieņēma 29. vietu, bet Tomass Dilāns bija 38. pozīcijā 40 sportistu konkurencē. Gruzītis startēs arī līdā jeb grūtajā kāpšanā.

Latviju pasaules čempionātā junioriem, kā arī jauniešiem A un B grupās pārstāv Jūlija Siliņa, Darja Drozdova, Ksenija Dobržinska, Edvards Gruzītis, Tomass Dilāns un Dmitrijs Sevaņkajevs. Sportisti čempionātā ir treneres Jekaterinas Koževņikovas un pārstāvja Andra Gruzīša pavadībā.

Meistarsacīkstēs piedalās vairāk nekā 400 sportistu no 38 valstīm.

Sporta kāpšanas kombinācija, kas ietver ātro kāpšanu, boulderingu un līdu, šovasar debitēja olimpisko spēļu programmā un būs arī 2024. gada Parīzes spēļu kalendārā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!