Foto: AP/Scanpix

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis pirmdien publicētajā ATP pasaules rangā pakāpies par 35 vietām un ierindojas 82.pozīcijā. Sieviešu rangā Jeļena Ostapenko saglabājusi 80.vietu, bet Anastasija Sevastova pakāpusies līdz 112.vietai.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā nedēļā Vīnes ATP sērijas turnīrā Gulbis pirmo reizi šajā sezonā tika līdz pusfinālam, kurā piekāpās amerikāņu tenisistam Stīvam Džonsonam.

Līdz ar to latvietis pēc nedēļas pārtraukuma atgriezies ATP ranga labāko simtniekā. Jau ziņots, ka Gulbis noslīdēja līdz pat 117.vietai.

No citiem Latvijas tenisistiem Mārtiņš Podžus ieņem 526.vietu, Jānis Podžus ierindojas 843.pozīcijā, bet Miķelis Lībietis ir 20 vietas zemāk – 863.vietā. Vēl Mikus Losbergs ierindojas 1759.vietā.

Tikmēr sieviešu konkurencē Ostapenko saglabājusi 80.vietu, bet Sevastova pēc 22 vietu kāpumā ierindojas 112.pozīcijā. Diāna Marcinkeviča ieņem 3448.vietu, bet Laura Gulbe – 1075.vietu.

ATP ranga līdera godā joprojām serbs Novāks Džokovičs, otro pozīciju saglabā skots Endijs Marejs, trešais - šveicietis Rodžers Federers. Savukārt WTA rangā Serēna Viljamsa ir pirmā, otrā joprojām ir Simona Halepa, bet uz trešo vietu pakāpusies Garbinje Mugurusa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!