Vēja trūkuma dēļ trešdien atcelts posms uz Salacgrīvu, un burātāji turpina gaidīt vēju. Prognozes Rīgas līcim rada bažas, ka arī posms uz Pērnavu varētu nenotikt, ziņo Rīgas līča regates jeb "Gulf of Riga Regatta" (GoRR) organizatori.

Galvenais sacensību tiesnesis Madis Ausmans trešdien posmu no Roņu salas uz Salacgrīvu atcēla lēnā vēja dēļ. Ceturtdien pulksten 11.00 pēc tā saucamās kapteiņu sapulces visas komandas no Salacgrīvas dosies uz Pērnavu. Prognozes ceturtdienai pārliecinoši neliecina, ka tālākais posms varētu notikt. Ticamāk, ka dalībnieku jahtas ar motoriem uzsāks virzību uz Igaunijas piestātni. Gadījumā, ja kādā brīdī vēja stiprums līcī pieaugs, starts tiks dots uz ūdens.

Trešdien regates dalībniekiem bija iespēja būt lieciniekiem arī svinīgajam Salacgrīvas jahtu ostas atklāšanas pasākumam, kurā tika pirmo reizi pacelts arī piestātnes karogs. Uzrunas vārdus un burātājiem labu ceļu vēju vēlēja Salacgrīvas novada priekšsēdētājs Dagnis Straubergs un Jūlija Jaunrodziņa, "East Baltic Coast" projekta pārstāve, kura ietvaros veikta jahtu piestātnes infrastruktūras uzlabošana un ostas ēkas uzbūve.

Pēc notikušajiem diviem sacensību posmiem šobrīd uzvarētāji divās grupās no trijām ir komandas no Latvijas. Ar visiem rezultātiem iespējams iepazīties šeit: https://lv.regattas.eu/gorr.

Regates programma:

01.jūnijs Ceturtā sacensību diena (Salacgrīva - Pērnava)
11.00 Brīdinājuma signāls uz ūdens

02.jūnijs Piektā sacensību diena (Pērnava - Pērnava)
11.00 Brīdinājuma signāls uz ūdens
~ 18.00 Apbalvošana un sacensību noslēgums Pērnavas jahtklubā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!