Foto: Reuters/Scanpix
Hamburgas iedzīvotāji pauduši lielāku atbalstu 2024.gada vasaras olimpisko spēļu rīkošanai nekā berlīnieši, liecina veiktā aptauja Vācijā.

Vācijas Olimpiskā komiteja (VOK), gatavojoties pieteikties 2024.gada Olimpiādes rīkošanai, rīkoja aptauju vairākās kandidātpilsētās, no kurām viena tiks izvēlēta galvenajam valsts pieteikumam.

Olimpisko spēļu uzņemšanu savā pilsētā atbalsta 64% Hamburgas iedzīvotāju, kamēr Berlīnē vietējo iedzīvotāju atbalsts ir 55%. Aptaujāti katrā pilsētā tika 1500 iedzīvotāju, piezvanot viņiem pēc nejaušības principa. Aptaujas kļūda noteikta 2,5 procentpunktu apmērā.

"Mēs esam gandarīti par lielo atbalstu olimpisko un paralimpisko spēļu rīkošanai," saka VOK prezidents Alfonss Hēremans.

Savukārt Hamburgas mērs Olafs Šolcs izteicies, ka aptaujas rezultāti "bija liels kompliments" un Hamburga būs ļoti "pagodināta", ja kļūs par Vācijas pieteikuma pilsētu.

16.martā VOK valde izvirzīs vienu kandidātipilsētu, bet tās formālā apstiprināšana notiks 21.martā komitejas pilnsapulcē.

Šobrīd nopietnu interesi par 2024.gada olimpisko spēļu rīkošanu ir paudušas ASV ar konkursa kārtībā izraudzītu pilsētu, Roma un Parīze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!