Foto: AFP/Scanpix
Latvijas Handbola federācija (LHF) panākusi vienošanos ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) par valsts dotāciju apjoma saglabāšanu līdzšinējā apmērā, savukārt Valsts ieņēmumu dienestam (VID) lūgts organizācijas darbiniekiem piešķirt dīkstāves pabalstus, vēsta LHF mājaslapā publicētā informācija.

Handbola federācija attālinātās tiešsaistes padomes sēdi aizvadīja 1.aprīlī, tajā pieaicinot arī Latvijas Komandu sporta spēļu asociācijas (LKSSA) izpilddirektoru Kasparu Gorkšu.

LHF mājaslapā publicētā informācija vēsta, ka federācijai sadarbībā ar LKSSA, ir izdevies panākt, ka sporta nozare tiek iekļauta aizsargājamo sfēru sarakstā. Tāpat valsts regulējumi nosaka, ka pašnodarbinātām personām (piemēram sportistiem, tiesnešiem, treneriem) vai klubu algotajiem treneriem ir iespēja saņemt dīkstāves pabalstu.

Tāpat LHF ir lūgusi VID piešķirt dīkstāves pabalstus darbiniekiem, kuri nestrādā vairākos darbos. "Esam izvērtējuši visu darbinieku saglabāšanas iespēju administrācijā, un, ja tiks saglabāti dīkstāves pabalsti, šobrīd spēsim palikt pilnā sastāvā, lai arī ar samazinātiem atalgojumiem," teikts mājaslapā publicētajā ierakstā.

Handbola federācija aicina katru klubu izvērtēt šo situāciju. Ja nepieciešams, konsultējoties ar ģenerālsekretāru, jāsniedz lūgumi VID par dīkstāves pabalstu saņemšanu.

Organizācija arī spējusi vienoties ar IZM Sporta departamenta direktoru Edgaru Severu par valsts dotāciju saglabāšanu neskartā apjomā. LHF būs iespēja precizēt pasākumu sarakstu, kam tā tiks veltīta. LHF prezidents Mārtiņš Bičevskis, kā Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) loceklis, ir iniciējis LSFP lēmumu lielāku proporciju izdevumus šogad paredzēt citiem izdevumiem, nevis pašai sacensību organizēšanai.

Handbolā pagaidām vēl starptautiska mēroga sacensības nav atceltas.

"Nezināmo faktoru ir ļoti daudz, un tie nemitīgi mainās, tāpēc strādājam pēc operatīvās plānošanas metodēm un cenšamies pieņemt adekvātus risinājumus, balstoties uz jaunāko informāciju, ko regulāri saņemam gan no IZM, LSFP un LKSSA, gan no starptautiskajiem partneriem Starptautiskās handbola federācijas (IHF) un Eiropas handbola federācijas (EHF)," vēsta paziņojums.

Tāpat regulāri tiek uzturēta komunikācija ar Latvijas izlases spēlētājiem - gan tiem, kuri joprojām atrodas ārvalstīs, gan tiem, kuri ir Latvijā. Visu izlašu treneri tiek informēti par jaunāko un aktuālāko informāciju, jo pašlaik nepieciešama daudzu līmeņu plānošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!