Šīs nedēļas sākumā Latvijas handbola izlase sāka treniņprocesu, lai gatavotos 2022. gada Eiropas handbola čempionāta kvalifikācijas spēlēm. Jau janvārī ir paredzēts aizvadīt divas no šīm spēlēm, sākumā tiekoties ar Itālijas valstsvienību izbraukumā, bet pēc pāris dienām – atbildes spēlē savās mājās, ziņo Latvijas Handbola federācija (LHF).

Lai spēlētājiem kā komandai būtu kopīga spēļu prakse, janvārī tika organizēts pārbaudes turnīrs "Rīgas Domes kauss", kurā sākotnēji savu dalību bija apstiprinājušas četras valstvienības – Latvija, Lietuva, Igaunija un Somija. Turnīram bija jānorisinās Rīgā, tomēr, izvērtējot epidemioloģisko situāciju, ārzemju komandas no dalības atteicās.

Līdz ar to Latvijas handbola federācija lēmusi par turnīra pārcelšanu uz vēlāku laiku. Tā vietā tiks aizvadītas divas treniņspēles pret "SynotTip" handbola virslīgas klubu izlasi. Šīs izlases sastāvā būs labākie Latvijas spēlētāji, kuri nav iekļuvuši Latvijas izlases sastāvā, lai dotos uz Itāliju, kā arī leģionāri, kas šobrīd spēlē "SynotTip" handbola virslīgā.

Latvijas handbola izlase no 28. decembra dzīvo tā sauktajā "burbulī", kurā tiek stingri kontrolēts, lai neizplatītos Covid-19 vīruss un tādējādi spēlētāji būtu gatavi bez sarežģījumiem doties cīņā par vietu Eiropas handbola čempionātā. Arī handbola virslīgas klubu izlases spēlētājiem pirms spēlēm ar Latvijas izlasi būs jāveic Covid-19 testi, lai neradītu citiem apdraudējumu.

Šobrīd Latvijas izlases treniņprocesā piedalās 12 izlases kandidāti, bet no janvāra viņiem pievienosies arī ārzemēs spēlējošie Uvis Strazdiņš, Ingars Dude un Artūrs Kuģis, kā arī SK "Latgols" spēlētājs Romāns Borodkins. Dainis Krištopāns Latvijas izlasei pievienosies vien spēlē pret Itāliju, dodoties uz turieni taisnā ceļā no Francijas.

Latvijas handbola izlases kandidātu saraksts spēlēm pret Itāliju:

Raitis Puriņš, Rihards Leja, Kristiāns Ingus Jonuška, Māris Veršakovs, Nils Aivis Miķelsons, Endijs Kušners, Artūrs Kļaviņš, Ņikita Pančenko, Ričards Jablonskis, Antons Šuleiko, Dmitrijs Petuhovs, Uvis Strazdiņš, Ingars Dude, Artūrs Meikšāns.

Izlases oficiālie pārstāvji

Sandris Veršakovs, Andrejs Narņickis, Agate Ādiņa, Ēriks VIsockis, Arvis Juzups, Elīna Mārtiņa, Normunds Blome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!