Foto: AFP/Scanpix

"SynotTip" Latvijas vīriešu handbola virslīgas jaunajā - 25. - sezonā par medaļām sola cīnīties pašreizējā čempione Dobeles "Tenax", Latvijas Handbola federācijas (LHF) kausa ieguvējs "Celtnieks" un "Jūrmalas Sports".

Kā zināms, Latvijas čempionāts, kas šosezon ieguvis ģenerālsponsoru "SynotTip", sāksies jau trešdien, kad pulksten 20:30 "Celtnieks" uzņems ASK/LSPA komandu.

"Dobeles klubā palicis iepriekšējais sastāvs, vienīgi Arvis Juzups devies uz Vācijas trešās Bundeslīgas komandu "SV Beckdorf". Esam piesaistījuši vairākus jaunos spēlētājus, bet šovasar saskārāmies ar traumu epidēmiju. Mērķis Latvijas čempionātā, kā vienmēr, ir visaugstākais, un centīsimies līdz pirmajām Baltijas Izaicinājuma kausa spēlēm atgriezt sastāvā kādu traumēto spēlētāju," norādīja "Tenax" vienības prezidents Ivars Zariņš. "Baltijas turnīrā, lai kvalificētos izšķirošajām spēlēm, jātiek apakšgrupas četriniekā. Būs grūti, taču cīnīsimies."

Iepriekšējās sezonas Latvijas čempionāta finālsērijā līdz trim uzvarām "Tenax" ar 3-0 pieveica "Celtnieks"/LSPA komandu.

"Šogad komandā nav tik daudz traumu kā pērn. Vienībai pievienojušies divi jauni leģionāri - baltkrievs un ukrainis. Cīnīsimies par tituliem, bet būs grūtāk, jo spēcīgāka kļuvusi ASK/LSPA komanda. Baltijas līgā centīsimies pretiniekiem sagādāt problēmas," norādīja "Celtnieka" spēlētājs Rihards Leja.

Iepriekšējā sezonā trešo vietu izcīnīja "Jūrmalas Sports", kas ar 3-1 pieveica "Ogre"/"Miandum" komandu.

"Šogad sastāvam pievienojies vācietis Maksimiljans Angerers, kurš studē Latvijā. Plāns cīnīties par medaļām. Centīsimies pierādīt, ka pērnais trijnieks nebija nejaušība," pauda "Jūrmalas Sporta" pārstāvis Gints Korzāns.

Labāko četru komandu vidū šosezon vēlas iekļūt "Ogre"/"Miandum" vienība.

"Šogad esam apvienojušies ar pirmās līgas komandu "Skrīveri"/"Aizkraukle", stiprinot handbolu reģionā. Tāpat šosezon pirmoreiz startēsim arī Baltijas Izaicinājuma kausā," stāstīja treneris Andris Molotanovs.

Pērn čempionātā piedalījās arī Ludzas "Latgols" komanda. Šosezon tās sastāvā vairs nebūs līdera Austra Tuminska, kurš pievienojies ASK/LSPA vienībai.

"Parādījušies vairāki perspektīvi spēlētāji ar azartu, bet vairāki, tostarp bijušais līderis Tuminskis, ir prom," minēja komandas vārtsargs Rolands Ļebedevs.

"Latgols" šonedēļ aizvadīs divas spēles - vispirms sestdien tiekoties ar "Jūrmalas Sportu", bet dienu vēlāk spēkosies ar ASK/LSPA komandu.

"Mūsu komanda ir jauns projekts, bet ceram, ka ne īslaicīgs. Vēlamies atgriezt ASK vārda deviņdesmito gadu spožumu un kļūt par vienu no spēcīgākajiem klubiem Baltijā. Pagaidām mums vēl jauna komanda, bet līderis būs no "Latgols" pārnākušais Tuminskis. Šosezon vēl neesam saspēlējušies, bet progress redzams, ceram uz tuvākajiem gadiem," norādīja ASK/LSPA vadītājs Dmitrijs Bražņikovs, uzsverot, ka viņu pirmā mājas spēle pret Ludzas vienību būs īsts "handbola festivāls".

Tāpat šosezon regulārajā čempionātā piedalīsies MSĢ/LAT-98 komanda, kura izslēgšanas spēlēs necīnīsies.

"Beidzot MSĢ ir divas pilnvērtīgas komandas, viss radīts, lai tās sāktu nest rezultātu. Pagaidām pret vīriešu komandām mums iet grūti, bet apsolu katru spēli cīnīties. Ceram pāris spēles aizķert," pauda treneris Arnolds Straume. Runājot par sevi, vēl nesenais Latvijas izlases spēlētājs atzina, ka pagājušajā nedēļā atkal guvis krustenisko saišu plīsumu, kas nozīmē, ka handbolista karjerai pielicis punktu.

Kā zināms, virslīgas ģenerālsponsors 2015./2016.gada sezonā būs "SynotTip" sporta bārs.

"No jaunā sponsora esam guvuši handbola apmēriem lielu atbalstu. Iegūstam iespējas izplest handbola mārketinga aktivitātes, piemēram, veidot raidījumu televīzijā. Šosezon Latvijas čempionāts solās būt īpaši aizraujošs, augļus dod mūsu investīcijas jaunatnē. Piemēram, paši piemaksājam MSĢ/LAT-98 treneriem, lai noturētu speciālistus," minēja LHF ģenerālsekretārs Anrijs Brencāns.

"Sākumā sadarbojāmies saistībā ar Zvaigžņu spēli, bet redzējām iespējas arī paplašināt sadarbību. Skatāmies uz to kā ilgtermiņa projektu un vēlamies, lai tas ir abām pusēm interesants," atklāja "SynotTip" sporta bāra vadītājs Justins Gailevičs.

Pēc divu apļu turnīra četras labākās komandas kvalificēsies LHF kausam.

Dalībai vīriešu virslīgas čempionātā pieteikušās astoņas komandas - čempione Dobeles "Tenax", LHF kausa ieguvēja "Celtnieks", "Jūrmalas Sports", "Ogre"/"Miandum", "Vaiņode", Ludzas "Latgols", MSĢ/LAT-98, kā arī ASK/LSPA, kuru vadīs Dmitrijs Bražņikovs, kurš ir arī LSPA sieviešu komandas galvenais treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!