Foto: F64
Viens no labākajiem pašmāju handbolistiem Aivis Jurdžs pēc desmit gadu spēlēšanas Vācijā pieņēmis lēmumu atgriezties dzimtenē, un jaunajā sezonā 35 gadus vecais handbolists pārstāvēs valsts čempioni Dobeles "Tenax" komandu, ziņo Latvijas Handbola federācija (LHF).

1983. gadā dzimušais Jurdžs ir viens no visu laiku labākajiem Latvijas handbolistiem. Handbolam viņš pievērsās tikai 19 gadu vecumā, taču milzīgās darba spējas un spēcīgais raksturs Jurdžam dažu gadu laikā ļāva nokļūt starp Latvijas nacionālās izlases kandidātiem. Līdz 2009. gadam Jurdžs pārstāvēja Latvijas vadošo tā laika handbola klubu ASK/"AB.LV".

2009. gadā Jurdžs kļuva par Vācijas bundeslīgas kluba "TSV Hannover-Burgdorf" spēlētāju. Šīs Vācijas pilsētas komandā Jurdžs spēlēja no 2009. līdz 2013. gadam. No 2013. līdz 2015. gadam latvietis pārstāvēja citu Vācijas komandu "ThSV Eisenach".

Par pēdējo pieturvietu Aivja karjerā Vācijā kļuva cita bundeslīgas komanda "DHfK Leipzig", kur Latvijas handbolists kļuva par vienu no iemīļotākajiem līdzjutēju spēlētājiem. Aivis ieguva iesauku Maksimuss, visu gadu laikā Leipcigā demonstrējot nepiekāpīgu un pašaizliedzīgu spēli.

Pēc 2017./2018. gada sezonas viņš jau plānoja atgriezties Latvijā, taču parakstīja vēl viena gada līgumu ar Leipcigas vienību. Pēc šīs sezonas Leipciga no Aivja īpaši atvadījās.

Arī šobrīd Jurdžam netrūka piedāvājumu no ārzemju klubiem, bet latvietis izlēma, ka šobrīd vēlas atgriezties dzimtenē un parakstīja līgumu ar Latvijas čempioni Dobeles "Tenax".

Viņš arī bija viens no līderiem Latvijas izlases ceļā uz Eiropas čempionāta finālturnīru, kurā Latvija nākamā gada sākumā piedalīsies pirmo reizi valsts handbola vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!