Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Par izraisīto konfliktu 26.janvāra Latvijas vīriešu handbola čempionāta spēlē starp Dobeles "Tenax" un Ludzas "Latgols" vienībām, sodīti trīs mača dalībnieki.

Kā vēsta Latvijas Handbola federācijas (LHF) mājaslapa, visiem trim spēlētājiem piešķirtas diskvalifikācijas un naudassodi.

"Tenax" komandas spēlētājam Gintam Grandbergam piešķirts 200 latu liels naudassods un desmit maču diskvalifikācija, bet viņa komandas biedrs Ansis Bilkštis diskvalificēts uz vienu spēli un saņēmis 30 latu lielu naudassodu.

Tikmēr "Latgols" kluba handbolists Sergejs Tretjakovs sodīts ar 200 latiem un piecu maču diskvalifikāciju.

Incidents aizvadītajā 26.janvāra mačā starp Dobeles un Ludzas komandām notika pašā tā izskaņā, kad pēc spēlētāju savstarpējās saķeršanās sarkanās kartītes tika piešķirtas Grandbergam, Tretjakovam un Bilkštim.

Kā ziņots, pēc čempionāta pirmā apļa komandas sadalījās divās grupās. Labākās četras komandas ("Latgols", "Tenax", ASK/LU un "Vaiņode") aizvada divus apļus savā starpā. Tāpat divus apļus aizvada arī komandas, kas palika 5.-9.vietā, kuru vidū ir LSPA/NB SAN, RTU, "Ogre", "Jūrmalas sports" un RVR/"Garšu darbnīca".

Vadošo komandu četriniekā līderi ar 19 punktiem 11 mačos ir "Latgols", kuriem ar tikpat punktiem seko "Tenax". ASK/LU un "Vaiņodes" komandas iekrājušas pa attiecīgi 12 un 11 punktiem desmit spēlēs.

Pirmā un otrā spēcīgākā vienība pēc otrā posma aizvadīšanas automātiski nodrošinās vietu pusfinālā, savukārt trešā un sestā vieta, kā arī ceturtā un piektā vieta, savā starpā aizvadot divas spēles, noskaidros vēl divus pusfinālistus. Pusfinālos un cīņā par trešo vietu cīņa ritēs līdz divām uzvarām, bet finālā - līdz trīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!