Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlējošais čehs Dominiks Hašeks mainījis savus plānus, un tā vietā, lai kā solīts pēc sezonas beigām beigtu sportista karjeru, Bufalo "Sabres" vārtsargs nolēmis palikt kopā ar komandu arī nākamajā sezonā.
Savu lēmumu sportists pamato ar 1999./2000. gada sezonā ieilgušo iegurņa traumas ārstēšanu, kas 35 gadus vecajam Hašekam no oktobra beigām liedza iespēju trīs mēnešus piedalīties spēlēs.

"Kad es vasarā runāju par sportista karjeras beigšanu pēc šīs sezonas, nevarēju iedomāties, ka vairāk nekā pusi sezonas nevarēšu spēlēt. Tolaik es cerēju uz pilnvērtīgu sezonu kopā ar "Sabres", neviļus taisnojās viens no titulētākajiem NHL vārtsargiem, kas pēc 29. oktobrī gūtās traumas komandas vārtos atkal stājās tikai 1. februārī.

Ja Hašeks vēlreiz savus plānus nemainīs, tad arī par nākamo sezonu "Sabres" vārtos viņš saņems tikpat cik pašlaik - 9,25 miljonus dolāru.

1996./97. un 1997./98. gada sezonās divu bērnu tēvs, kas pēc hokejista gaitu beigām kopā ar ģimeni gatavojas atgriezties uz dzīvi Čehijā, tika atzīts par NHL vērtīgāko spēlētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!