Foto: AFP/Scanpix

Bijušais pasaules čempions boksā Pasaules Boksa asociācijas (WBA) vērtējumā smagsvariem Deivids Hejs, kuru Vācijas policija meklē saistībā ar aizvadītās nedēļas sestdienā Vācijas pilsētā Minhenē sarīkotajām nekārtībām preses konferencē ar citu britu smagā svara bokseri Dereku Čisoru, šobrīd slēpjas vienā no Londonas viesnīcām.

Hejs 36 stundas pēc incidenta izplatīja paziņojumu, kurā apsolīja sadarboties ar Lielbritānijas Boksa kontroles komisijas vadītājiem lietas izmeklēšanā.

Kā izteicās Hejs, uzreiz pēc incidenta viņš pametis Minheni, jo nopietni baidījies no Čisoras, kurš draudējis nošaut Heju.

Tomēr Hejs neatklāja savu pašreizējo atrašanās vietu, kā arī neko neminēja par iespējamo sadarbošanos ar Vācijas policiju.

Vācijas policija plāno vērsties Skotlendjardā ar lūgumu atrast Heju, lai viņš varētu piedalīties izmeklēšanā.

Kā vēsta britu mediji, Hejs šobrīd atrodas vienā no Londonas viesnīcām.

Čisora, kurš sestdien pēc punktiem zaudēja Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostas īpašniekam Vitālijam Kļičko no Ukrainas, pēc mača publiski draudējis nošaut Heju, kā dēļ drīz pēc tam nonācis policijas iecirknī.

Sestdien notikušajā cīņā 40 gadus vecais Vitālijs Kļičko tika pie diezgan pārliecinošas uzvaras, bet 28 gadus vecā Čisoras emocijas pēc cīņas pārsniedza visas robežas, kad preses konferencē viņš iesaistījās atklātā konfliktā ar Heju.

Hejs, kurš pagājušā gada jūlijā pēc punktiem zaudēja Vitālija Kļičko brālim Vladimiram Kļičko, sestdienas cīņu komentēja televīzijas translācijā. Pēc mača Hejs Čisoru nosauca par "zaudētāju", uz ko Čisora atbildēja, savu tautieti nodēvējot par "apkaunojumu".

Abi bokseri pēc abpusēju apvainojumu izteikšanas savā starpā saķērās, kā rezultātā Heja trenerim Ādamam Būtam tika pārsista galva, bet Čisora skaļi izkliedzis draudus nošaut Heju.

Arī pirms tam Minhenē Čisora izcēlās ar agresīvu rīcību, kad svēršanās procedūrā pirms cīņas iepļaukāja Vitāliju Kļičko, bet pirms paša mača iespļāva sejā ūdeni Vladimiram Kļičko.

Vēlāk svētdien, kad Čisora un viņa treneris Dons Čārlzs grasījās kāpt lidmašīnā, lai pamestu Minheni, viņus aizturēja vietējās policijas pārstāvji, kuri viņus iecirknī vēlāk nopratināja un vakarpusē atbrīvoja.

Čisora pirmdien vakarā atvainojās par savu uzvedību.

"Pats sliktākais šajā situācijā ir tas, ka esmu pievīlis savu ģimeni un komandu, bet pats ļaunākais - sportu," minēts Čisoras izplatītajā paziņojumā. "Atzīstu, ka mana uzvedība bija ļoti neprofesionāla."

Kā ziņots, Minhenes prokuratūra pirmdien pavēstīja, ka Hejam par smagu miesas bojājumu nodarīšanu draud cietumsods no sešiem mēnešiem līdz pat desmit gadiem. Savukārt Čisora par ļaunprātīgu rīcību aiz restēm varētu pavadīt līdz pat pieciem gadiem. Tāpat viņam par draudu izteikšanu Hejam varētu piespriest naudas sodu vai 12 mēnešu cietumsodu.

Lielbritānijas Boksa kontroles komisijas ģenerālsekretārs Roberts Smits pirmdien publiski izteica pieņēmumu, ka pēc notikušā Čisora var izpelnīties mūža diskvalifikāciju no boksa.

Savukārt Hejam šobrīd nav boksera licences, jo pagājušā gada oktobrī viņš oficiāli paziņoja par karjeras beigām. Neskatoties uz to, Lielbritānijas Boksa kontroles komisija pavēstījusi, ka arī Hejam varētu piešķirt mūža diskvalifikāciju vai arī neatjaunot licenci, ja viņš tomēr nolemtu atgriezties boksā.

Otrdien Būts kategoriski noraidīja presē izskanējušos aicinājumus Hejam un Čisoram radušās domstarpības atrisināt boksa ringā, izsakoties, ka Hejs neplāno atgriezties profesionālajā boksā.

"Viņš vienmēr ir teicis, ka iespēju atgriezties ringā izskatīs tikai tad, ja viņam būs iespēja cīnīties ar kādu no brāļiem Kļičko. Tas, kas notika sestdien, to nav mainījis," izteicies Būts.

Savas profesionālās karjeras laikā Čisora aizvadījis 18 cīņas, kurās izcīnījis 15 uzvaras, no kurām deviņas uzvarētas ar nokautu.

2010.gada nogalē Čisoram bija paredzēta cīņa ar Vladimiru Kļičko, tomēr ukraiņa traumas dēļ tā tika atcelta.

31 gadu vecais Hejs pēdējo cīņu aizvadīja pagājušā gada jūlijā, kad pēc punktiem zaudēja Vladimiram Kļičko.

Šajā cīņā tika apvienots Heja prestižais WBA smagsvara čempiona tituls ar Kļičko Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) smagsvara čempiona tituliem.

Hejs, kurš zaudēja tikai divās no 27 cīņām profesionālajā karjerā, pirmoreiz WBA jostu ieguva 2009.gada novembrī, kad pēc punktiem pieveica krievu Nikolaju Valujevu. Vēlāk viņš divas reizes spēja arī titulu aizstāvēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!