Foto: TASS/Scanpix/LETA
Sekojot citu senioru piemēram, boksa ringā izlēmis atkal kāju spert leģendārais Evanders Holifīlds, kurš pēdējo cīņu aizvadījis pirms desmit gadiem, vēsta ESPN.

5. jūnijā Holifīldam ieplānota cīņa pret citu bijušo bokseri, īru smagsvaru Kevinu Makbraidu. Divu boksa veterānu mačs risināsies šova "Triller Fight Club" kārtējā cīņu vakara ietvaros.

Holifīlds ir vēl viena boksa leģenda, kas izlēmusi vairāksu gadus pēc karjeras beigām piedalīties boksa šovā. Pagājušā gada novembrī ar neizšķirtu noslēdzās divu boksa bijušo smagsvaru leģendu cīņa – Maiks Taisons pret Roju Džonsu junioru. Tāpat boksā nesen cīņas aizvadījuši vēl tādi veterāni kā Hulio Cēzars Čavess, Ērikss Moraless un Marko Antonio Barrera.

Holifīlds pirmo profesionālu cīņu aizvadīja 1984. gadā 22 gadu vecumā, bet pēdējo cīņu ringā aizvadīja 2011. gada maijā, kad pieveica dāni Braienu Nilsenu. Profesionālās karjeras laikā Holifīlds aizvadījis 57 cīņas, piedzīvojis desmit zaudējumus, guvis 44 uzvaras, no kurām 29 ar nokautu.

Savulaik leģendāras bija Holifīlda divas cīņas ar Taisonu. 1996. gadā Holifīlds ar tehnisko nokautu sagādāja Taisonam tobrīd tikai otro zaudējumu karjerā. 1997. gadā abi bokseri atkal tikās ringā, un cīņa noslēdzās ar Taisona diskvalificēšanu par auss ļipiņas nokošanu savam pretiniekam. Tagad izskanējušas runas, ka abas boksa leģendas varētu aizvadīt vēl vienu cīņu, tomēr abas puses pagaidām nav spējušas vienoties par cīņas honorāriem.

Taisona un Džonsa juniora cīņa bija ļoti ienesīga rīkotājiem, jo Covid-19 apstākļos maksas platformā individuālo pieeju cīņas vērošanai bija nopirkuši 1,6 miljoni boksa līdzjutēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!