Foto: AP/Scanpix

Bijušais pasaules čempions boksā smagā svara kategorijā Evanders Holifīlds esot ar mieru uzsākt sarunas ar citu leģendāru bokseru Maiku Taisonu par labdarības cīņas aizvadīšanu, raksta BBC.

Holifīlds un Taisons pēdējā laikā atgriezušies treniņos un plāno aizvadīt labdarības cīņas. Ja Taisons izaicinās Holifīldu, tad viņš būs gatavs cīnīties.

"Ja es viņu izaicinātu, es būtu kā huligāns, kurš vēlas cīnīties pret kādu, kuru jau divreiz esmu uzvarējis," sacīja Holifīlds. "Man būs 58 gadi, viņam 54. Mēs runājam par labu veselību un tās cienīšanu. Es to darītu savas labdarības organizācijas dēļ."

Holifīlds abās savstarpējās cīņās uzvarējis Taisonu, tostarp "nokostās auss" cīņā. 1997. gada 28. maijā Taisons un Holifīlds Lasvegasā aizvadīja maču par pasaules čempiona jostu smagajā svarā Pasaules Boksa asociācijas (WBA) versijā. Tobrīd tituls piederēja Holifīldam, kurš pirms septiņiem mēnešiem turpat Lasvegasā bija uzveicis Taisonu un atņēmis viņam WBA čempiona nosaukumu. 28. jūnijā jau notika titula aizstāvēšanas mačs. Tajā 34 gadus vecais Holifīlds ringā dominēja, uzvarot visos trijos raundos. Zīmīgi, ka trešajā Taisons izgāja ringā bez zobu aizsarga un tiesnesis aizsūtīja viņu atpakaļ, lai bokseris to ieliktu mutē. 30 gadus vecais Taisons šo raundu iesāka ar mežonīgiem uzbrukumiem, un 40 sekundes pirms gonga, kad Holifīlds bija "klinčā", pāri pretinieka plecam iekodās viņa labajā ausī, nokožot tai gabalu un izspļaujot uz grīdas.

Tiesneši lēma, ka Holifīlds var tupināt cīņu, neskatoties uz savainojumu. Cīņas turpinājumā Taisons iekoda Holifīldam arī kreisajā ausī, un kad tas pārtraukumā tika atklāts, maču apturēja un Taisonu diskvalificēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!