Foto: Shutterstock
Latvijas duets Lauris Strautmanis un Agate Rasmane pirmdien izcīnīja astoto vietu pirmo Eiropas spēļu sacensībās šaušanā ar gaisa pistoli desmit metru distancē.

Vispirms kvalifikācijas sacensībās Latvijas duets nopelnīja 475 punktus, kas viņiem deva septīto vietu 17 komandu konkurencē.

Pēc tam pusfinālā latvieši ar 154,8 punktiem ierindojās pēdējā, ceturtajā vietā, savā grupā. Savukārt otrā četriniekā sliktākais rezultāts bija Serbijai - 156,4 punkti, tādejādi Latvijas duets sacensības noslēdza astotajā pozīcijā.

Finālā par zeltu cīnīsies Grieķija pret Vāciju, bet bronzas duelis tiks aizvadīts starp Spāniju un Krieviju.

Tikmēr Latvijas sambo cīkstonis Artūrs Čerņavskis, startējot svara kategorijā līdz 74 kilogramiem, astotdaļfinālā ar 1-3 piekāpās rumānim Valentīnam Damjanam.

Tāpat ar zaudējumu pirmās Eiropas spēles uzsākusi Latvijas badmintoniste Kristīne Šefere, kas F apakšgrupas pirmajā cīņā ar 0-2 (11:21, 8:21) piekāpās Beļģijas pārstāvei Liannai Tanu.

Neveiksmi svētdien piedzīvoja arī badmintonists Reinis Krauklis, kurš pirmajā F apakšgrupas cīņā ar 0-2 (10:21, 12:21) piekāpās austrietim Lukam Vrāberam.

Tāpat kopā ar Kraukli vienā apakšgrupā ir polis Mihals Rogalskis un baltkrievs Vladislavs Kušnirs.

Tikmēr sieviešu dubultspēlēs A apakšgrupā Šefere un Ieva Pope pirmajā mačā ar 0-2 (13:21, 17:21) piekāpās beļģietēm Stefijai Annisu un Florai Vandenhukai.

Bez šiem diviem duetiem A apakšgrupā ielozētas arī ukrainietes Jeļizaveta Žarka/Nataļja Voiceka un bulgārietes Stefānija un Gabriela Stoevas.

No katras grupas izslēgšanas spēlēs iekļūs divi labākie sportisti vai pāri.

Jau vēstīts, ka pirmo zelta godalgu Eiropas spēlēs Latvijai svētdien izcīnīja pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža, kuri turnīra finālā ar 2-1 (21:16, 18:21, 15:10) pārspēja krievu duetu Jaroslavu Koškarevu un Dmitriju Barsuku.

Savukārt otrdien bronzu svara kategorijā līdz 63 kilogramiem ieguva brīvā stila cīkstone Anastasija Grigorjeva.

Tāpat ar augstvērtīgiem rezultātiem priecējuši Latvijas riteņbraucēji. Ceturtdien septīto vietu individuālajā braucienā izcīnīja Gatis Smukulis, bet svētdien tādu pašu pozīciju šosejas riteņbraukšanas grupas braucienā sasniedza Aleksejs Saramotins.

Pēc desmit sacensību dienām medaļu vērtējumā pārliecinoša līdere ar 40 zeltiem, 23 sudrabiem un 14 bronzām ir Krievija, bet tai ar 14 zelta godalgām, kam pievienoti arī septiņi sudrabi un 14 bronzas, seko mājiniece Azerbaidžāna. Tikmēr desmit zelti, deviņi sudrabi un 12 bronzas ir Vācijai.

No pārējām Baltijas valstīm Lietuva tāpat kā Latvija guvusi vienu zelta un vienu bronzas medaļu. Pirmo vietu Lietuva izcīnīja kanoe airēšanas 200 metru distancē, bet bronzas godalgu ieguva pludmales volejbolā dāmām. Savukārt Igaunijai vēl joprojām ir viena bronza, kas izcīnīta grieķu-romiešu cīņā.

Eiropas spēlēs, kas ilgs līdz 28.jūnijam, piedalās vairāk nekā seši tūkstoši kontinenta atlētu, kuri sacenšas 20 sporta veidos, bet plānots, ka Latviju kopumā pārstāvēs aptuveni 65 atlēti.

Dažos no sporta veidiem (šaušanā, galda tenisā un triatlonā) atlēti var nopelnīt ceļazīmes uz 2016.gadā Riodežaneiro paredzētajām olimpiskajām spēlēm. Savukārt peldēšanā un vieglatlētikā iespējams izpildīt nepieciešamos normatīvus, lai kvalificētos nākamā gada Olimpiādei. Tikmēr džudo un cīņā šajās sacensībās vienlaicīgi ir arī Eiropas čempionāti, bet Eiropas spēlēs nav iekļauts teniss.

Tāpat spēļu programmā nav arī tādu olimpisko sporta veidu kā burāšana, airēšana un modernā pieccīņa. Basketbola vietā ir strītbola sacensības, kā arī nav klasiskā futbola, bet ir pludmales futbols. Savukārt no neolimpiskajiem sporta veidiem programmā iekļuvuši karatē un sambo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!