Foto: PantherMedia/Scanpix

Gaidāmajās Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) prezidenta vēlēšanās izmantos papīra biļetenus nevis elektronisko balsojumu, ņemot vērā problēmas ar elektroniku nupat notikušajā SOK balsojumā par 20242. gada ziemas olimpisko spēļu norises vietu, ziņo portāls "insidethegames.biz".

Kā vēstījām, Kualalumpurā SOK balsojumā par 2022. gada olimpisko spēļu rīkošanu, kurā uzvarēja Pekina, noslēdzošā kārta notika, izmantojot papīra biļetenus, jo jaunā elektroniskā balsošanas sistēma bija sabojājusies. Lai izvairītos no šādām problēmām, IAAF nolēmusi uzreiz atteikties no podziņu spiešanas, izvēloties rakstāmrīkus un papīru, jo arī iepriekšējās prezidenta vēlēšanās pirms četriem gadiem IAAF bija problēmas ar elektronisko balsojumu.

Uz IAAF prezidenta amatu, ko 16 gadus ieņēma senegālietis Lamīns Djaks, pretendē divi sava laika izcili sportisti - leģendārais šķēpmetējs Sergejs Bubka un Londonas olimpisko spēļu orgkomitejas prezidents, olimpiskais čempions 1500 metru skrējienā, lords Sebastjans Koe. Djaks jau iepriekš paziņoja, ka uz piekto termiņu nepretendēs.

Balsojums par IAAF jauno prezidentu notiks trešdien, 19. augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!