Foto: F64
Pasaules čempions pirmajā smagajā svarā Pasaules Boksa federācijas (IBF) versijā Murats Gasajevs augstu novērtējis Latvijas boksera Maira Brieža un viņa pretinieka, kubieša Maika Peresa sniegumu Pasaules Boksa Supersērijas ceturtdaļfinālā Rīgā.

Kā ziņojām, šajā mačā ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem uzvaru svinēja un pasaules čempiona titulu WBC versijā saglabāja Mairis Briedis.

"Briedis parādīja, ka ir sava aroda meistars," atzīst Krievijas bokseris Gasajevs. "Viņš parādīja, ka spēj pielāgoties jebkādai situācijai ringā. Ja tu mēģini uzbrukt, viņam ir laba aizsardzība. Ja tu strādā ar distanci, viņš arī tam ir gatavs. Viņš ir gatavs visam. Domāju, ka Brieža aperkoti un netīrais bokss pārsteidza Peresu."

"Faniem varētu šķist, ka cīņa bija garlaicīga, jo notika distancēti, taču tā nebija," saka krievu bokseris. "Peress darbojās lieliski, viņš cīnījās. Viņš bija ātrs. Viņš bija motivēts. Viņš zaudēja, bet tas ir fakts, ka mūsu svara kategorijā tagad ir viens ļoti bīstams pretinieks. Domāju, viņš drīzumā var kļūt par obligāto pretinieku."

Gasijevs noteikti skatīsies Maira cīņu sērijas pusfinālā ar ukraini, olimpisko čempionu Oleksandu Usiku. "Viņa cīņa pret Usiku būs ļoti interesanta," uzskata Krievijas bokseris. "Kļūdās tie, kuri uzskata, ka Usikam būs viegls mačs."

Gasijevam pašam ceturtdaļfināla mačs paredzēts 21. oktobrī ASV ar poli Kšištofu Vlodarčiku, un šīs cīņas uzvarētājs pusfinālā tiksies ar WBA čempionu, kubieti Junjeru Dortikosu, kurš ceturtdaļfinālā uzveica "krievu veseri" Dmitriju Kudrjašovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!