Plenērā speciālisti "Rīgas sporta pils" kvartāla apbūves projekta uzlabošanai ieteikuši saglabāt tā vēsturisko saistību ar sportu un attīstīt sporta būves, aģentūru LETA informēja projekta vadītāja SIA "Būvkonsultants" pārstāvji.
Plenēra dalībnieki, kuru vidū bijuši konkursā izvēlētā projekta autori - SIA "Sestais stils", kā arī citu Latvijas arhitektu biroju pārstāvji un nekustamā īpašuma vērtētāji, ieteikuši tāpat meklēt risinājumu, lai veiksmīgi apvienotu viesnīcu, ledus arēnu un sporta aktivitātēm atvēlētās platības ar tirdzniecības platībām.

Rosināts meklēt iespējas atvēlēt 5000 kvadrātmetru pārtikas tirdzniecībai un 5000 kvadrātmetru rūpniecības preču tirdzniecībai.

Tāpat ieteikts kvartāla pirmajā stāvā izvietot biroja telpas sabiedrisko pakalpojumu sniedzējiem, dzīvojamām platībām izveidot ērtu piekļūšanu no apkārtējām ielām, nodrošināt slēgtu iekšpagalmu, kā arī izvietot īslaicīgas pazemes autostāvvietas vienā pazemes līmenī.

Kā ziņots, līdz 6.maijam "Rīgas sporta pilī" var iepazīties ar kvartāla apbūves priekšlikumiem.

"Rīgas sporta pils" kvartāla apbūvē plānots ieguldīt 50-80 miljonus eiro (35,14-56,22 miljonus latu). Projektu, kura gaitā tiks nojaukta arī vecā ledus arēna un uzbūvēta jauna, paredzēts īstenot trīs četru gadu laikā. Kvartālā iecerēts izvietot arī birojus, dzīvokļus, viesnīcu un tirdzniecības telpas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!