Foto: Publicitātes foto
Daudzsološā Latvijas peldētāja Ieva Maļuka trešdien Somijā sasniedza Eiropas junioru čempionāta finālu 100 metros brīvajā stilā.

Maļuka distanci pabeidza 56,20 sekundēs, ierindojoties piektajā vietā, bet abos pusfinālos kopā viņas laiks bija astotais ātrākais. Latvijas peldētāja tādējādi iekļuva ceturtdien gaidāmajā finālā.

No sev piederošā Latvijas rekorda viņa atpalika 0,17 sekundes.

Trešdien jaunā Latvijas sportiste uzrādīja ceturto labāko rezultātu Eiropas junioru čempionāta priekšsacīkstēs 100 metros brīvajā stilā. Maļuka distanci veica 56,23 sekundēs, uzvarot savā peldējumā un tuvāko sekotāju pārspējot par 0,25 sekundēm.

Šajā distancē priekšsacīkstēs startēja 66 peldētājas un pusfinālam kvalificējās 16 labāko rezultātu īpašnieces. Tiesa, viena valsts pusfinālā var tikt pārstāvēta tikai ar divām sportistēm.

Pirms sacensībām Maļukai starp šī čempionāta dalībniecēm bija sestais labākais rezultāts 100 metros brīvajā stilā.

Tāpat tuvu iekļūšanai pusfinālā ir arī Jānis Vitauts Siliņš, kurš 200 metrus brasā peldēja divās minūtēs un 18,77 sekundēs.

Viņš ieņēma 17. vietu un ir pirmais rezervists uz vietu pusfinālā. Lai uzreiz iekļūtu pusfinālā, viņam vajadzēja peldēt 0,30 sekundes ātrāk.

Arīna Sisojeva 50 metros brasā distanci veica 32,71 sekundē, ieņemdama dalītu 22. vietu 57 sportistu konkurencē. No iekļūšanas pusfinālā viņu šķīra 0,28 sekundes. Savukārt 50 metros tauriņstilā Roberts Zemturis priekšsacīkstēs distanci peldēja 25,85 sekundēs, kas viņam deva 52. pozīciju starp 62 sportistiem.

Trešdien priekšsacīkstēs startēja arī Artūrs Markovs, kurš 400 metros brīvajā stilā finišēja pēc četrām minūtēm un 10,75 sekundēs, ierindodamies 54. vietā 57 peldētāju konkurencē.

Eiropas junioru čempionāts Helsinkos norisināsies līdz svētdienai. Latviju tajā pārstāv septiņi sportisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!