Šodien, parakstot līgumu ar Latvijas Hokeja federāciju (LHF), Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) nodeva Latvijai tiesības rīkot 2006.gada pasaules hokeja čempionātu.
Kā pēc līguma parakstīšanas atzina IIHF ģenerālsekretārs Jans Ake Edvinsons, šī vienošanās ir formāla, taču bez tās netiek nodotas čempionāta rīkošanas tiesības.

LHF prezidents Kirovs Lipmans uzsvēra, ka ir iets ilgs ceļš līdz šā dokumenta parakstīšanai. "Šī ir vēsturiska diena, un šodien nevienam vairs nevar rasties jautājumi, vai pasaules hokeja čempionāts notiks Latvijā," uzsvēra LHF vadītājs.

Lipmans izteica pateicību IIHF par uzticēšanos un atbalstu visgrūtākajā brīdī, kad lielai daļai sabiedrības bijušas šaubas par to, vai Latvija spēs sarīkot čempionātu. Edvinsons norādīja, ka IIHF ļoti uzticas Latvijai un tic, ka hokeja čempionātam nepieciešamā halle tiks uzcelta laikus.

IIHF ģenerālsekretārs uzsvēra, ka ļoti svarīgi, lai sportistiem čempionāta laikā tiktu radīti maksimāli labi apstākļi, lai tādi būtu arī čempionāta viesiem un skatītājiem, lai būtu labi organizēts transports uz čempionāta norises vietu, lai pietiekamā skaitā būtu viesnīcas.

Edvinsons norādīja, ka pēdējo čempionātu rīkošanā vislielākās problēmas radīja tieši vēlā arēnu būvniecības pabeigšana. Ja būvkompānija "Merks" ievēros darba grafiku, Rīgā arēna tikšot pabeigta mazliet agrāk un problēmu nebūšot.

Jānotiek kaut kam ārkārtējam, lai IIHF pieņemtu lēmumu par rezerves varianta izmantošanu un čempionāta rīkošanu Zviedrijā, piebilda Edvinsons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!