Foto: AFP/Scanpix/LETA

Talantīgā Latvijas peldētāja Ieva Maļuka pirmdien sasniedza pusfinālu 100 metru brīvā stila distancē Argentīnas galvaspilsētā Buenosairesā notiekošajās Jaunatnes olimpiskajās spēlēs, kamēr tenisa turnīrā otro kārtu sasniedza talantīgā Daniela Vismane.

Priekšsacīkstēs Maļuka distanci veica 56,64 sekundēs, tādējādi uzrādot desmito labāko rezultātu 45 sportistu konkurencē. Peldētājas personīgais rekords, kas vienlaikus ir arī Latvijas rekords, šajā distancē ir 55,94 sekundes.

Labāko rezultātu priekšsacīkstēs sasniedza Čehijas sportiste Barbora Seimanova, kura finišu sasniedza pēc 55,15 sekundēm, bet labāko astotnieku noslēdza Izraēlas sportiste Anastasija Gorbenko, kura distanci veica 56,33 sekundēs.

Pusfināls norisināsies naktī uz otrdienu īsi pirms plkst. 1 pēc Latvijas laika un to būs iespējams vērot Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) mājaslapā.

Tikmēr tenisa vienspēļu turnīru meitenēm ar uzvaru sāka talantīgā Vismane, kura pirmās kārtas cīņā ar 7-5, 6-2 uzvarēja Eņšuo Lianu no Taivānas, kura turnīrā bija izlikta ar otro numuru, bet pasaules rangā juniorēm viņa ir augstajā trešajā pozīcijā.

Vismane šobrīd junioru rangā ir 50. vietā, bet profesionāļu konkurencē viņa ir ranga 565. pozīcijā. Taivāniete pasaules rangā ir 277. vietā.

Otrajā kārtā jeb astotdaļfinālā Vismane tiksies ar Īrijas pārstāvi Džordžiju Dramiju, kura junioru rangā ir 40. vietā, bet pasaules rangā nav iekļuvusi.

Latviju trešajās Jaunatnes olimpiskajās spēlēs pārstāv 19 sportisti, kuri piedalīsies deviņu sporta veidu desmit disciplīnās.

Pirmās Jaunatnes olimpiskās spēles notika pirms astoņiem gadiem, kad Singapūrā Latvijai 11 sportisti atnesa vienu medaļu - šķēpa mešanā bronzu izcīnīja Intars Išejevs, savukārt pirms četriem gadiem II Jaunatnes olimpiskajās spēlēs Naņdzjinā Latvija bija pārstāvēta ar 13 jaunajiem atlētiem un mājās tika pārvestas trīs bronzas godalgas. Augstos panākumus sasniedza svarcēlāja Rebeka Koha, šāvēja Agate Rašmane un tenisiste Jeļena Ostapenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!