Foto: Publicitātes foto
Ar "Imantas" uzvaru noslēdzies Latvijas čempionāta otrais posms regbijā-7 sievietēm, kas notika Anniņmuižas sporta stadionā, informē Latvijas Regbija federācijas preses dienests.

Atšķirībā no pirmā posma, kurā sacentās piecas komandas, šoreiz dalībnieču skaits bija nedaudz sarucis, jo uz posmu neieradās "Livonia". Līdz ar to katra vienība aizvadīja trīs spēles, tiekoties katra ar katru.

Pārliecinošu sniegumu demonstrēja "Imantas" sportistes, izcīnot pārliecinošas uzvaras visās trijās spēlēs, ar kopējo punktu attiecību 97:0. Par posma rezultatīvāko spēlētāju kļuva Sabīne Kadirova, gūstot 44 punktus.

Ļoti spraiga izvērtās cīņa starp trim pārējām komandām. Vispirms "Selena" tikai ar 12:10 pieveica "Miesnieki" regbistes, bet pēc tam par pārsteigumu parūpējās čempionāta jaunākā komanda "Imanta RPBJC", ar 5:0 pieveicot "Selenu".

Galīgais vietu sadalījums noskaidrojās turnīra pēdējā cīņā starp "Imantu RPBJC" un "Miesnieki" komandu. Traumu dēļ jaunās imantietes spēli beidza mazākumā, tomēr, pašaizliedzīgi cīnoties, nosargāja uzvaru 14:7, tādējādi izcīnot otro vietu posmā, un izvirzoties trešajā pozīcijā čempionāta kopvērtējumā.

Atlikušie posmi tiks aizvadīti rudens pusē, bet pašlaik galvenās Latvijas sieviešu regbija rūpes saistītas ar gatavošanos Eiropas čempionātam. Vispirms izlase 18. un 19. jūnijā izlase piedalīsies starptautiskā turnīrā Vācijas pilsētā Ķīlē, bet tad jau būs klāt Eiropas čempionāta A divīzijas turnīrs, kas šogad norisināsies 2. un 3. jūlijā Rīgā.

Latvijas čempionāts regbijā-7 sievietēm. Kopvērtējums pēc 2. posmiem:
1. SK "Imanta" 9
2. RK "Selena" 6
3. SK "Imanta RPBJC" 5
4. RK "Miesnieki' 4
5. RK "Livonia" 1

Latvijas čempionāta regbijā-7 sievietēm rezultatīvākās spēlētājas pēc 2. posma:
1. Sabīne Červeņaka ("Imanta") 45
2. Sabīne Kadirova ("Imanta") 44
3. Laima Oganova ("Imanta") 41
4. Aīda Vanaga ("Miesnieki") 35
5. Danuta Antonoviča("Imanta") 30
6. Liene Freiberga ("Imanta") 28
7. Elīna Pīrāga ("Selena") 27
8. Liene Lēvalde ("Selena") 20

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!