Objektīvi vērtējot, Krievijas izlase svētdien pasaules čempionātā notikušajā spēlē bija spēcīgāka, taču Latvijas hokejisti vairāk vēlējās uzvarēt, pēc gūtās uzvaras ar 2:1 paziņoja Latvijas vārtsargs Artūrs Irbe, vēsta hockey.lv
Latvijas izlase pareizi sagatavojās spēlei, un visi hokejisti nospēlēja tik labi, cik bija nepieciešams un cik viņi varēja, stāstīja Irbe, kuru spēlē atzina par labāko Latvijas komandā.

"Mēs ne brīdi neatkāpāmies no spēles taktiskā plāna, nebija arī muļķīgu kļūdu, kā iepriekšējā spēlē," sacīja Irbe." Es domāju, ka Krievijas izlase spēles sākumā mūs nedaudz nenovērtēja, tas mums deva drošību un pārliecību pār saviem spēkiem. Bet viņiem vēlāk jau bija grūtāk saņemties, un jo ilgāk rezultāts turējās 0:0, jo grūtāk krieviem bija sākt demonstrēt savu meistarību. Tas arī pats būtiskākais. Mums tomēr šo uzvaru iekšēji vairāk gribējās nekā Krievijas izlasei".

Lai arī Krievijas izlase objektīvi ir spēcīgāka, atšķirībā no Latvijas komandas viņi nenospēlēja par visiem 100 procentiem, teica Irbe. "Mēs bijām krietni prātīgāki. Es esmu spēlējis sešos vai septiņos pasaules čempionātos un varu teikt, ka tik labi kā šovakar Latvijas izlase pret pasaules hokeja grandiem nav spēlējusi," norādīja Irbe. "Mēs esam bijuši tik pat pašaizliedzīgi, bet tik līdzīgi nospēlēt, un kontrolēt spēli un pareizi spēlēt mums līdz šim nebija izdevies. Pēc jebkuriem kanoniem mēs šodien bijām pelnījuši vismaz neizšķirtu, taču mums arī nedaudz vairāk uzsmaidīja veiksme."

Irbe atzina, ka pirmā uzvara pār krieviem 2000. gadā pasaules čempionātā Sanktpēterburgā (Krievija) tomēr bija īpaša, kā jau pirmais pārdzīvojums.

"Toreiz emocijas pastiprināja arī sajūtas, ka beidzot mums ir pašiem savs Latvijas hokejs, jo līdz tam, kaut arī pārstāvējām Latvijas valsti, tomēr joprojām spēlējām padomju hokeju. Mēs bijām kļuvuši par Latvijas izlasi ar lielo burtu, un tur lielākais nopelns ir toreizējam izlases galvenajam trenerim Haraldam Vasiļjevam," sprieda Irbe.

Savukārt tagadējais izlases galvenais treneris Kurts Lindstrēms cenšas Latvijas izlasi vairāk pietuvināt citu pasaules valstu izlasēm domājot vairāk par sagatavošanās posmu, aprīkojumu, un citām lietām, taču to joprojām ir ļoti grūti izdarīt ar esošajām izlases finansēm, kā arī ar patreizējo federāciju, norādīja Irbe.

include("$includes_dir/middleBanner.inc"); ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!