Latvijas hokeja izlases vārtsargs Artūrs Irbe pēc svētdienas panākuma spēlē ar Krieviju atzina, ka "šī viena uzvara ir vairākkārt vērtīgāka par visu iepriekšējo sezonu Karolīnā", vēsta laikraksts "Neatkarīgā Rīta Avīze".
2000.gadā Latvijas izlase pasaules čempionātā Sanktpēterburgā Krievijas "zvaigžņu" izlasi pārspēja ar 3:2, un lielisks vārtos bija Irbe. Trīs gadus vēlāk Latvija uzvarēja ar 2:1, un valstsvienības vārtus atkal sargāja Irbe, kas svētdien atvairīja 29 no 30 krievu hokejistu metieniem.

"Šī gada Krievijas spēlētājiem bija vēl mazāka pieredze pasaules čempionātos nekā mūsu izlases hokejistiem, un tas varēja būt izšķirošs faktors par labu mums," uzskata Irbe. "Latvijai noteikti bija lielāka gribēšana uzvarēt. Mēs zinājām, ko nozīmē uzvarēt šādā spēlē, un noteikti tas bija labs stimuls atkārtot vēlreiz to pašu."

Irbe, kas šosezon aizvadīja ļoti neveiksmīgu gadu NHL klubā Karolīnas "Hurricanes", laikrakstam atzina, ka spēlei ar Dāniju, kas izlasei būs pēdējā F apakšgrupā, varēs sākt gatavoties, kad "noies uzvaras karstums".

"Līdz šim mums vairākkārt ir paveicies. Varbūt beigu beigās veiksme būs mūsu pusē, un, kas zina, varbūt mums izdodas aizkļūt līdz ceturtdaļfinālam, par ko čempionāta gaitā daudz nebijām domājuši."

"Cik saprotu, arī treneri par sestdienas zaudējumu Šveicei tika kārtīgi noskalpēti," piebilst Irbe. "No izlases vadības, protams. Kurš tad vēl to varētu izdarīt? Spēlētāji izdarīja visu, ko varēja. Galvenais, lai mēs nenonākam starp vadību un treneriem. Šāda situācija nevienam nav nepieciešama. Varam pārliecināties, ka arī treneri ir tik labi, cik pēdējā mačā. Federācijas vadītāju un treneru attiecību niansēs es negribētu iedziļināties. Spēlētāji redzēja, kas un kā notika starp viņiem. Ticiet man, tas nebija nekas patīkams."

include("$includes_dir/middleBanner.inc"); ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!