Foto: F64
Lai gan iepriekšējā Latvijas Cīņas federācijas (LCF) vadība laikā nebija iesniegusi Latvijas izlases sportistu pieteikumu Eiropas čempionātam, Starptautiskā Cīņas federācija (UWW) apstiprinājusi valstsvienības startu gaidāmajām sacensībām, vēsta LCF.

Čempionāts norisināsies no 8. līdz 14. aprīlim Bukarestē, Rumānijā, un ar to tiks uzsākta cīkstoņu atlase 2020. gada Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Iepriekšējā federācijas vadība neesot laikā iesniegusi Latvijas sportistu pieteikumu, kas kalpojis par pamatu 2019. gada 25. janvārī notikušajam neuzticības balsojumam LCF prezidentam Dzintaram Urbančikam, uzsver federācija. Urbančika vietu kopš tā prezidenta amatā ieņēmis Armands Zvirbulis.

Lai gan Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) pieteikumu federācijas vietā nosūtīja pēc paredzētā termiņa, UWW otrdien 2. aprīlī apstiprinājusi Latvijas izlases dalību gaidāmajās sacensībās.

Federācija arī atzinusi, ka tās konti šobrīd ir bloķēti saistībā ar parādu piedziņu. Tādēļ sportistu, treneru un tiesneša licences maksu dalībai Eiropas čempionātā sedza LOK,

Latvijas izlases komanda 2019. gada Eiropas čempionātā:

Brīvā cīņa:
86kg – Ivars Samušonoks
125kg – Dmitrijs Mihailovs
Treneris – Ivars Drupa

Sieviešu cīņa:
50kg – Karalina Tjapko
68kg – Anastasija Grigorjeva
Treneris – Armands Zvirbulis

Grieķu-romiešu cīņa:

67kg – Aleksandrs Jurkjans
72kg – Ņikita Masjuks
77kg – Jevgēņijs Kolcovs
Treneris – Vitālijs VĒRDIŅŠ
Tiesnesis – Jānis RONČS

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!