Foto: F64

Sporta pedagogu algas ir budžeta prioritāte sportā, tiekoties ar Latvijas sporta federāciju pārstāvjiem un sporta nozares profesionāīem, izteices Latvijas Izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis.

Nozares pārstāvjiem ministrs uzsvēra, ka Jaunajās politikas iniciatīvās Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) ir virzījusi pieprasījumu par 2,3 miljonu latu piešķiršanu sporta pedagogu algām. "Sports neapšaubāmi ir ļoti svarīgs jauniešu attīstībai un bez sporta pedagogu darba mēs nevarēsim nedz popularizēt veselīgu dzīves veidu, nedz izaudzināt profesionāļus, jaunos Martinus Dukurus, Mārus Štrombergus un citus medaļniekus," uzsvēra Vjačeslavs Dombrovksis.

Nozares pārstāvji atbalstīja šo ministrijas iniciatīvu. "Sportā panākumi nav iespējami bez treneriem, un sen ir laiks padomāt par nozares cilvēkiem, kuri strādā ar bērniem. Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) no savas puses atbalsta finansējuma pieprasījumu treneru algām un aicina valdību šos līdzekļus piešķirt jau 2014.gadam," norādīja LOK ģenerālsekretārs Aldons Vrubļevskis.

"Sporta treneru alga par vienu slodzi pašlaik ir mazāka par 200 latiem "uz rokas", kas nav lielāka par mazajām pensijām, kuras šobrīd plāno indeksēt. Veseli un sportiski bērni - tā ir valsts nākotne, tāpēc sporta pedagogu algām ir jābūt par prioritāti," tā klātesošajiem teica Latvijas sporta izglītības iestāžu direktoru padomes valdes priekšsēdētāja Diāna Zaļupe.

Nozares pārstāvji arī apsprieda Murjāņu sporta ģimnāzijas un stadiona "Daugava" nākotni un attīstību, kā arī gatavošanos Soču olimpiādei. Pašlaik IZM strādā pie tā, lai virzītu izskatīšanai Ministru Kabinetā pieprasījumu par 300 000 latu piešķiršanu Latvijas Olimpiskās vienības sagatavošanai olimpiādei.

Latvijas peldēšanas federācija runāja par nepieciešamību atgriezties pie obligātās peldētapmācības skolās, kas ne tikai veicina skolēnu veselīgu dzīves veidu un stiprina fiziski, bet ir svarīgs aspekts saistībā ar cilvēkdrošību. Diemžēl statistika liecina, ka Latvijā katru gadu pieaug noslīkušo skaits.

Izglītības un zinātnes ministrija ir iekļāvusi finansējuma pieprasījumu peldētapmācībai Jauno politiku iniciatīvu paketē, pieprasītais finansējums 2014.gadam ir 2,8 miljoni latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!