Foto: LETA
Nacionālā sporta padome (NSP) trešdien sēdē atbalstījusi vairāku sporta organizāciju papildu finansējuma pieprasījumus kopumā 622 716 eiro dažādu pasākumu rīkošanai.

Jau ziņots, ka tā lēma pret līdzekļu piešķiršanu Latvijas Basketbola savienībai (LBS), kurai 22 dienas pirms Eiropas čempionāta basketbolā sievietēm sākuma ir 201 000 eiro iztrūkums tā organizēšanai.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) atklāja, ka padome izvērtēja saņemtos sporta organizāciju papildu finansējuma pieprasījumus, kopumā atbalstot 622 716 eiro piešķiršanu.

Tostarp valdība tiks aicināta no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" IZM piešķirt 353 370 eiro, ko ministrija varētu pārskaitīt nodibinājumam "Latvijas Olimpiešu sociālais fonds", lai nodrošinātu pabalstu izmaksu Latvijas Olimpiskās vienības sportistiem un treneriem.

Tāpat atbalstīta 129 000 eiro finansējuma pārskaitīšana Latvijas Volejbola federācijai (LVF), lai tā varētu segt izdevumus saistībā ar Pasaules kausa posma pludmales volejbolā sarīkošanu Latvijā no šā gada 21. augusta līdz šā gada 25. augustam.

Akceptēts arī lūgums pārskaitīt 39 025 eiro līdzekļus Latvijas Handbola federācijai, lai tā varētu segt izdevumus saistībā Latvijas vīriešu handbola izlases dalību 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklā.

Tāpat nolemts atbalstīt 15 540 eiro piešķiršanu Latvijas Riteņbraukšanas federācijai, lai tā varētu segt izdevumus saistībā ar Baltijas valstu daudzdienu velobrauciena "Baltic Chain Tour" Latvijas posma organizēšanu šā gada 25. augustā.

Akceptēta arī 37 281 eiro piešķiršana Latvijas Slēpošanas federācijai izdevumu segšanai, kas saistīti ar Pasaules čempionāta rollerslēpošanā organizēšanu no šā gada 7. augusta līdz 11. augustam.

Visbeidzot nolemts pārskaitīt arī 48 500 eiro Latvijas Jātnieku federācijai, lai tā varētu segt izdevumus saistībā ar Pasaules kausa Centrālāfrikas zonas posma sacensību šķēršļu pārvarēšanā organizēšanu Latvijā no šā gada 24. jūlija līdz 28. jūlijam.

NSP nolēma aicināt valdību ne vēlāk kā šā gada 18. jūnija sēdē izskatīt jautājumu par minēto līdzekļu piešķiršanu attiecīgajām sporta federācijām.

NSP sēdē pieņēma zināšanai IZM 2020.- 2022.gadā aktualizēto Latvijā plānoto nacionālas nozīmes starptautisko sporta sacensību un valsts mēroga komplekso sporta sacensību kalendāru, kā arī nolēma jautājumu par kalendārā iekļauto sporta pasākumu atbalstīšanu izskatīt likumprojekta par valsts budžetu kārtējam gadam un likumprojekta par vidējā termiņa budžeta ietvaru sagatavošanas procesā, ievērojot valsts budžeta finansiālās iespējas.

Nolemts veidot arī augsta līmeņa starpinstitūciju darba grupu, kam, izvērtējot jautājumu par sporta nozares prioritātēm, būs jāsniedz priekšlikumus arī par turpmāko pieeju un valsts līdzfinansējuma piešķiršanas kritērijiem nacionālas nozīmes starptautisku sporta sacensību organizēšanai Latvijā, tai skaitā vērtējot šo jautājumu kontekstā ar sporta nozares budžeta prioritātēm 2020.-2022.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!