Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Divkārtējam olimpiskajam čempionam teikvondo Stīvenam Lopesam pierādījumu trūkuma dēļ atcelta mūža diskvalifikācija, ko viņam piemēroja pēc apsūdzības seksuālā uzmācībā, vēsta Ziemeļamerikas mediji.

Šā gada septembrī ASV sporta drošības organizācija ("SafeSport") paziņoja, ka ir "pierādījumu pārsvars", ka Lopess seksuāli uzmācies ģimenes paziņai un teikvondo sportistei Ninai Zampeti, kura tobrīd bijusi vien 14 gadus veca. Pēc tam, kad Zampeti ar ģimeni 1998. gadā ievākusies Lopesam kaimiņos, 20 gadus vecais sportists 10 gadus vecajai meitenei esot pircis dāvanas, turējis viņas roku un aicinājis sēsties klēpī.

Zampeti apgalvo, ka pēc četriem gadiem viņu attiecības kļuva seksuālas.

Lopess noraidīja apsūdzību un pēc šķīrējtiesas lēmuma tā viņam noņemta, tāpat kā piemērotā mūža diskvalifikācija, raksta "USA Today".

Tiesas lēmumā teikts, ka "SafeSprot" neesot spējuši pierādīt, ka Lopess aplidojis un seksuāli uzmācies Zampeti. Cietusī tiesā neliecināja. "Es atteicos liecināt "SafeSport", jo neticu, ka viņi mums palīdzēs," 30 gadus veco Zampeti citē "USA Today". "Pat ja es atbildētu uz visiem jautājumiem, viņi tik un tā atceltu diskvalifikāciju. Es savas liecības sniegšu īstā tiesā, kad pienāks tā diena."

Lopess uz tiesu bija atvedis piecus lieciniekus, kamēr "SafeSport" – tikai vienu, kas bija viņu izmeklētājs.

Stīvenu Lopesu seksuālā uzmācībā iepriekš bija apsūdzējušas vēl divas sportistes, divkārtējā pasaules čempionāta bronzas medaļniece Mendija Melūna un bijusī ASV junioru izlases dalībniece Ambera Mīnsa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!