Foto: F64

Latvijas handbola izlases treneri Uģis Vikštrems un Andrejs Narnickis noteikuši tos 18 spēlētājus, kas piedalīsies gaidāmajās pasaules čempionāta kvalifikācijas spēlēs pret Grieķijas un Ukrainas komandām, informē Latvijas Handbola federācijas (LHF) preses dienests.

Spēles pret Grieķiju un Ukrainu mūsu valstsvienība aizvadīs, attiecīgi, 4. novembrī Dobelē un 8. novembrī Kijevā.



Jau ziņots, ka vismaz pirmajās divās spēlēs Latvijas izlasei nepalīdzēs Ģirts Lilienfelds, kurš pirms nepilna mēneša Vācijas 2. bundeslīgas spēlē salauza īkšķi un vēl kādu laiku nespēlēs. Viņa atgriešanās ierindā paredzēta aptuveni novembra vidū. Savainojuma dēļ kandidātu lokā netika iekļauts Elvijs Borodovskis.

Tāpat valstsvienības sastāvā sava pārstāvētā kluba dēļ nav Evara Klešnika, kurš nesen pagarināja līgumu ar Vācijas 1. Bundeslīgas klubu "Wetzlar" uz vēl vienu sezonu. Tiesa, spēlētājs ar treneri Uģi Vikštremu ir vienojies, ka izšķirošajās kvalifikācijas cikla spēlēs, ja nepieciešams.



Toties ierindā būs pārējie nozīmīgie spēlētāji, ieskaitot Daini Krištopānu, Aivi Jurdžu, Jāni Pavloviču un citus.



Septiņi no 18 sastāvā iekļautajiem spēlētājiem pārstāv ārzemju klubus, bet lielākā daļa ir pašmāju čempionātā – "SynotTip" Virslīgā - spēlējošie.

Zināmas problēmas ir vārtsargu līnijā, kur savainots ir Edgars Kukša, tāpēc nevarēs spēlēt. Kā norādīja Uģis Vikštrems, neliels savainojums ir arī Artūram Kuģim, taču viņš sastāvā ir iekļauts. Uz kvalifikācijas spēlēm izsaukti arī Latvijā spēlējošie Viktors Turkupols un Helmuts Tihanovs.



Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs sāksies 2015. gada oktobrī un noslēgsies 2016. gada sākumā. Katras apakšgrupas uzvarētāja kvalificēsies "play off" kārtai, kas notiks nākamā gada jūnijā. Uzvarot izslēgšanas spēlēs, kur uzvarētājs tiek noteikts divu spēļu summā, komanda iekļūs pasaules čempionātā, kas 2017. gada janvārī notiks Francijā.

Eiropu šajā turnīrā pārstāvēs 12 komandas. Neskaitot mājinieci, pašreizējo pasaules čempioni Franciju, finālturnīram jau kvalificējusies arī pasaules vicečempione Katara. Automātiski pasaules čempionātam kvalificēsies arī nākamā gada Eiropas čempionāta pirmo trīs vietu ieguvēji, bet, ja trijniekā būs Francija – arī ceturtās vietas īpašniece.


Latvijas handbola izlases sastāvs spēlēm pret Grieķiju un Ukrainu:

Vārtsargi: Artūrs Kuģis ("SV Beckdorf", Vācija), Viktors Turkupols (Jūrmalas "Sports"), Helmuts Tihanovs ("Celtnieks").


Kreisā mala: Oskars Arājs, Nils Kreicbergs (abi – Dobeles "Tenax").
Kreisie ārējie: Aivis Jurdžs ("DHfK Leipzig", Vācija), Artis Kurmēns (HK "Ogre/Miandum")


Saspēles vadītāji: Austris Tuminskis (ASK/LSPA), Māris Veršakovs ("SV Beckdorf"), Toms Lielais (Dobeles "Tenax").

Labie ārējie: Dainis Krištopāns ("Meshkov Brest", Baltkrievija), Arvis Laganovskis (HK "Ogre/Miandum")
Labā mala: Jānis Pavlovičs ("Runar", Norvēģija), Andis Ērmanis (Dobeles "Tenax"). 


Līnijas spēlētāji: Ingars Dude ("Mulhouse Sud Alsace", Francija), Uldis Lībergs (Jūrmalas "Sports"), Einārs Kiršteins (HK "Herulf", Norvēģija), Egils Politers (Dobeles "Tenax"). 


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!