Latvijas vīriešu florbola izlase trešdien pasaules čempionāta mačā izpildīja visu, ko treneris Arto Rīhimeki bija ieplānojis, pēc uzvaras izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā pauda valstsvienības debitants Klāvs Jansons.

Latvijas florbolisti trešdien sasniedza pasaules čempionāta ceturtdaļfinālu, izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar rezultātu 6:1 (2:1, 0:0, 4:0) pārspējot Slovākiju.

"Šodien visi bijām noskaņojušies uz to, ka ir ļoti atbildīga spēle. Bijām gatavi spēlēt kā komanda. Klausījām, ko treneris lika darīt. Izpildījām visu, ko viņš bija ieplānojis, lai gan varējām labāk," intervijā Latvijas Florbola savienībai teica Jansons.

Mačs sākās plkst.10 pēc vietējā laika.

"Visi bijām pamodušies un gatavi. Tas, ka bija rīta spēle, neko nemainīja, jo vienmēr esam gatavi. Pēc pirmajiem zaudētajiem vārtiem bija stimuls atgūt atpakaļ spēles pavedienu," skaidroja florbolists.

Pašlaik 18 gadus vecais Jansons trešdienas mačā atzīmējās ar diviem vārtiem.

"Kad guvu pirmos vārtus izlasē, tad īsti nesapratu, kas notika. Redzēju, ka visi skrien pretī, un tikai tad sapratu, ko esmu izdarījis. Emocijas bija fantastiskas, novēlu to izbaudīt jebkuram spēlētājam," atcerējās Jansons.

"Kolektīvs ļoti ātri mani pieņēma. Protams, kā debitantam man ir savi pienākumi. Komandā ir ļoti labs mikroklimats, visi esam viens par otru un vienmēr gatavi palīdzēt. Nebija nekādu problēmu iejusties," atklāja jaunais florbolists.

Ceturtdaļfinālā Latvija piektdien cīnīsies ar planētas titulētāko izlasi Zviedriju.

"Pretinieks varbūt ir spēcīgāks, bet mēs viņus nešķirojam. Tāpat iesim, cīnīsimies un darīsim visu, ko spēsim," uzsvēra Jansons.

Jau ziņots, ka pirmajā mačā sestdien Latvijas komanda ar 3:7 piekāpās Šveicei, nākamajā dienā sensacionāli ar 4:3 apspēlēja turnīra saimnieci un vienu no vadošajām pasaules komandām Čehiju, bet pirmdien ar 4:5 piekāpās Vācijas valstsvienībai.

Latvija pasaules čempionāta finālturnīros piedalījusies desmit reizes, tostarp iepriekšējās deviņas pēc kārtas, četras reizes paliekot uzreiz aiz lielā četrinieka - piektajā vietā. Aizpērn savā laukumā gan Latvijai turnīrs izvērtās ļoti neveiksmīgs, samierinoties ar desmito vietu.

Planētas meistarsacīkstes Čehijas galvaspilsētā Prāgā notiks līdz 9.decembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!