Foto: AP/Scanpix
Janvāra vidū autoavārijā gūtās traumas, tostarp sportam traucējošā acs trauma, ir pavisam izdziedētas, piektdien paziņoja badmintona zvaigzne Kento Momota.

Pasaules vadošais badmintonists Kento Momota ceļā no aizvadītā "Perodua Malaysia Masters 2020" turnīra iekļuva autoavārijā, pēc kuras tika nogādāts slimnīcā. Divkārtējais pasaules čempions bija ceļā no viesnīcas uz Kualalumpuras lidostu. Avārijā dzīvību zaudēja sportista auto vadījušais šoferis. Bez Momotas automašīnā atradās arī viņa fizioterapeite.

Sākotnēji bija paredzēts, ka sportists sacensībās nevarēs piedalīties divus mēnešus, bet februārī viņam bija nepieciešama acs kontaktligzdas operācija.

"Kad spēlēju, ar aci redzu pilnībā visu. Treniņos varu strādāt ar 100% atdevi," vietējiem reportieriem teica pasaules vadošais badmintonists. "Lai sasniegtu savu mērķi - Tokijas olimpisko spēļu zelts -, vēlos strādāt katru dienu."

Sportists pēc operācijas jau bija apņēmības pilns piedalīties šī gada Tokijas Olimpiādē, kas nu jau ir pārcelta par gadu.

"Pēc operācijas man bija tikai seši mēneši. Man nebija laika atpūsties. Katrā treniņā centos atdot no sevis maksimumu. Šī iemesla dēļ nebija viegli pieņemt faktu, ka olimpiskās spēles ir pārceltas," teica Momota, kurš laiku rehabilitācijā veltījis tam, lai analizētu savu spēli.

"Domāju, ka ikvienu no savām tehnikām vēl varu uzlabot. Vēlos uzlabot savas uzbrukuma prasmes."

Mamota 2016.gadā tika diskvalificēts par nelegāla kazino apmeklēšanu, kas viņam liedza piedalīties Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs. Sportista karjera ar to gan nenoslēdzās, jo pērn viņš demonstrēja visu laiku labāko sniegumu, kāds redzēts starp pasaules badmintonistiem. Japānis izcīnīja 11 titulus, tostarp arī triumfēja pasaules čempionātā, kā arī Āzijas sacensībās. Viņš uzvarēja arī "All England" atklātajā turnīrā.

Vienīgais tituls, kuru Momota nav ieguvis, ir olimpiskais zelts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!