Foto: Latvijas Handbola federācija

Jēkabpils Sporta skolas un Ludzas "Latgols" komandas sestdien Dobelē sasniedza Latvijas sieviešu handbola virslīgas finālu.

Finālčetrinieka turnīra pusfināla spēlē Jēkabpils komanda ar rezultātu 35:27 (13:13) uzvarēja Salaspils Sporta skolas komandu.

Uzvarētājām 11 vārtus guva Sandra Brikmane, bet pretiniecēm rezultatīvākā ar sešiem nekļūdīgiem metieniem bija Frīda Binduka.

Otrā pusfinālā "Latgols" ar 40:36 (22:16) guva virsroku pār REIR/Dobeles SS komandu.

Ludzānietēm desmit vārtus guva Laura Rutkovska un deviņus pievienoja Madara Cibuļska, bet dobelniecēm 12 gūti vārti bija Elīzai Bilkštei.

Svētdien plkst.13 un 15 notiks bronzas spēles sieviešu un vīriešu turnīros, bet plkst.17 un 19 būs mači par čempiontituliem.

Jēkabpils sieviešu komandai pēdējos desmit gados labākais rezultāts tika sasniegts 2019.gadā, kad jēkabpilietes kļuva par čempionēm. Salaspils handbolistes toreiz izcīnīja sudrabu, kas arī viņām ir pēdējās desmitgades labākais rezultāts. "Latgols" savu pēdējo titulu izcīnīja 2015.gadā, kamēr REIR/Dobeles SS visaugstākajā pozīcijā pēdējo desmit gadu laikā finišēja 2017.gadā, kad dobelnieces kļuva par vicečempionēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!