Foto: Publicitātes foto
Latvijas jaunā tenisiste Aļona Ostapenko otrdien izcīnīja uzvaru Vimbldonas čempionāta junioru dubultspēļu sacensību pirmajā kārtā.

16 gadus vecā Ostapenko pārī ar talantīgo igaunieti Aneti Kontaveitu 6-2, 3-6, 6-2 pieveica amerikānieti Luisu Čiriko un Alehandru Sisnerosu no Meksikas, kuras izliktas ar sesto numuru.

Maču sekmīgāk sāka Latvijas un Igaunijas duets, izvirzoties vadībā ar 2-0, bet pie 2-1 cīņa uz divarpus stundām tika apturēta lietus dēļ. Seta izskaņu Ostapenko un Kontaveita aizvadīja pārliecinoši, tiekot pie uzvaras.

Otrajā setā ilgstoši ritēja līdzīga spēle, bet tā izskaņā ASV un Meksikas duetam tomēr izdevās lauzt pretinieču servi. Savukārt trešajā setā atkal Latvijas un Igaunijas sportistes nospēlēja pietiekami droši, tiekot pie uzvaras.

Ostapenko un Kontaveitas pretinieces sacensību astotdaļfinālā kļūs zināmas trešdien.

Kā ziņots, vienspēļu pirmajā kārtā pirmdien Ostapenko, kura WTA pieaugušo rangā ieņem 732.vietu, ar rezultātu 4-6, 6-7 (9:11) sīvā cīņā piekāpās par gadu vecākajai Lielbritānijas sportistei Harietai Dertai (WTA rangā bez pozīcijas) un izstājās no turpmākajām sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!