Foto: Publicitātes foto
Pagājušajā nedēļas nogalē Jelgavā norisinājās vienpadsmitais Jelgavas "Roņu Kauss" ziemas peldēšanā, kas bija arī šīs sezonas pirmais Starptautiskās Ziemas peldēšanas federācijas (IWSA) Pasaules Kausa posms, kurā piedalījās ap 250 dalībnieku no sešpadsmit valstīm, ziņo organizatori.

No vairākiem kontinentiem esošie peldētāji divas dienas akvatorijā starp Driksas un Mītavas tiltiem sacentās astoņās individuālajās disciplīnās trijos peldēšanas veidos.

Uz Jelgavu bija atbraukuši ziemas peldētāji no vairākām Latvijas pilsētām, kā arī no Igaunijas, Krievijas, ASV, Lielbritānijas, Somijas, Īrijas, Polijas, Dānijas, Vācijas, Austrijas, Čehijas, Zviedrijas, Austrālijas, Čīles, Argentīnas un Brazīlijas.

Dalībnieki veica peldējumus 25m, 50m, 100m brasā, 25m tauriņstilā, 25m, 50m, 100m un 450m brīvajā stilā, kā arī sacentās komandu stafetēs 4x25m aukstā ūdenī.

No Latvijas pārstāvjiem visvairāk godalgoto vietu izcīnīja Andis Bukonts, Juris Andžāns, Viktorija Gedroviča, Inga Gedroviča, Ivans Bergmanis, Aleksandrs Jakovļevs Jr, Mihails Petrisins, Inga Ozoliņa, Kristīne Rāte, Artjoms Petrovs, Aleksandrs Jakovļevs, Inese Puriņa, Gunta Ostrovska, Valentīna Ļeonova, Jeļena Kovaļova un Aleksandrs Mihaiļenko.

Pasaules kausa posms Jelgavā norisinājās jau piekto gadu pēc kārtas, bet "Roņu kauss" sagaidījis jau savu 11. dzimšanas dienu. Tāpat šis bija sezonas pirmais Latvijas čempionāta posms.

Nākamais pasaules kausa posms paredzēts decembra sākumā Tjumeņas pilsētā Krievijā, bet pasaules čempionāts norisināsies februārī Slovēnijā. Savukārt 2020. gada 25. janvārī Liepājā notiks nākamais Latvijas čempionāta posms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!