Foto: LETA
Latvijas snūkera spēlētājs Rodions Judins ceturtdien Sidnejā piedzīvoja zaudējumu Pasaules Snūkera federācijas (WSF) čempionāta astotdaļfinālā.

Cīņā par vietu ceturtdaļfinālā Judins sīvā cīņā ar 3-4 piekāpās ziemeļīram Fergalam Kvinam. Mača gaitā 25 gadus vecais Judins spēja izvirzīties vadībā ar 3-2, tomēr uzvarēt ceturto freimu nespēja.

Iepriekš izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Judins ar 4-0 pieveica mājinieku Reju Fārliju, bet otrajā kārtā ar 4-2 apspēlēja vēl vienu Latvijas pārstāvi Filipu Kalniņu.

Savās apakšgrupās gan Judins, gan Kalniņš izcīnīja pirmās vietas.

Judins L grupas spēlēs ar 3-2 pārspēja Kvoku Vai Fungu no Honkongas, ar 3-1 pieveica Austrālijas pārstāvi Či Jungu, bet ar 3-0 - vēl divus austrāliešus Endrjū Geriju Sidonsu un Pīteru Kvinlivenu.

Tikmēr J grupā uzvarēja Kalniņš, pieveicot trīs Austrālijas spēlētājus Marku Hārperu, Kišinu Bhavani un Malkolmu Vinteru un tikai mačā ar Vinteru zaudējot vienu freimu.

Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Kalniņš ar 4-0 pārspēja Stīvenu Vordropperu no Skotijas.

Turnīrs Sidnejā notiks līdz 11.februārim. Turpat notikušajā WSF junioru čempionātā 17 gadus vecais Kalniņš aizcīnījās līdz pusfinālam.

WSF apvieno amatierus un profesionāļus. Šo meistarsacīkšu uzvarētāji iegūs ceļazīmi uz Pasaules snūkera tūri (WST).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!