Foto: LETA
Latvijas spēlētājs Rodions Judins ceturtdien Maltā Eiropas snukera čempionāta izslēgšanas turnīra otrajā kārtā pieveica sacensībās ar ceturto numuru izsēto Mārtinu O'Donelu no Anglijas, vēlāk iekļūstot astotdaļfinālā, bet Filips Kalniņš cieta zaudējumu trešajā kārtā.

Judins, kurš izslēgšanas turnīrā izsēts ar 61.numuru, pirmajā kārtā ar 4-0 pārspēja izraēlieti Nadavu Bitonu (68.).

Otrajā kārtā viņš parūpējās par pārsteigumu, četros freimos tiekot galā arī ar sacensību ceturto numuru Mārtinu O'Donelu no Anglijas.

Trešajā kārtā Latvijas snukerists ar 4-2 pieveica vēl vienu Anglijas sportistu - turnīra 29.numuru Patriku Vīlenu.

Astotdaļfinālā Judinam jātiekas ar mājinieku Aleksu Borgu (20.).

Otrs Latvijas pārstāvis "play-off" sacensībās 17 gadus vecais Kalniņš, kurš ir viens no jaunākajiem sacensību dalībniekiem un izslēgšanas turnīrā izsēts ar 19.numuru, no pirmās kārtas bija brīvs, bet otrajā kārtā jeb 1/32 finālā ar 4-1 pārspēja itāli Džanmarko Tonīni (46.).

1/16 finālā Kalniņš ar 1-4 piekāpās Anglijas pārstāvim Hārvijam Čendleram, kurš sacensībās izsēts ar 14.numuru.

Apakšgrupu sacensībās Kalniņš uzvarēja visās četrās spēlēs, Judins bija pārāks trīs no četriem dueļiem, bet Māris Volajs un Artūrs Ķeņģis guva vienu panākumu četros mačos un izslēgšanas turnīram nekvalificējas. No apakšgrupās 177 spēlējušajiem snukeristiem izslēgšanas turnīrā iekļuva 72.

Pirms tam turpat Maltā norisinājās Eiropas čempionāti trīs jaunatnes vecuma grupās. 16 gadus vecais Artemijs Žižins U-18 meistarsacīkstēs aizkļuva līdz pusfinālam un U-21 turnīrā sasniedza ceturtdaļfinālu, bet U-16 ieskaitē pusfinālā spēlēja Andrejs Pripjoks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!