Foto: LETA
Latvijas snūkera spēlētājs Rodions Judins piektdien cieta zaudējumu "Arēnā Rīga" notiekošā pasaules tūres turnīra pamatsacensību pirmajā kārtā, kuru nepārvarēja arī sacensību otrais numurs, 2015.gada čempions, Barijs Haukinss.

Judins ar 2-4 piekāpās Somijas snūkera spēlētājam Robinam Halam, kurš rangā ieņem 69.vietu.

Par dalību pirmajā kārtā Judins nopelnījis 1000 britu mārciņu.

Otrajā kārtā Hals spēkosies ar īru Kenu Dohertiju, kurš rangā atrodams 73.pozīcijā.

Kā vēstīts, pirms tam kvalifikācijā Judins ar 4-0 pārspēja ķīnieti Dže Čeņu, kurš pasaules rangā atrodams 121.pozīcijā. Savukārt Tatjana Vasiļjeva ar 0-4 piekāpās skotam Entonijam Makgilam, kurš rangā ieņem 17.vietu.

Patlaban 19 gadus vecais Judins šīs nedēļas sākumā triumfēja Latvijas meistarsacīkstēs, par valsts čempionu kļūstot trešo reizi karjerā.

Tikmēr negaidītu zaudējumu pirmajā kārtā cietis ar otro numuru izliktais anglis Haukinss, kurš ar 3-4 piekāpās ar 11.numuru izliktajam Raienam Dejam no Velsas.

Haukinss pirms diviem gadiem kļuva par Rīgas turnīra uzvarētāju.

Tāpat negaidītu zaudējumu cietis ar piekto numuru izliktais Stjuarts Bingems, kurš ir 2015.gada pasaules čempions. Bingems ar 0-4 piekāpās savam tautietim Markam Deivisam no Anglijas.

Šodien tiek izspēlēti visi pirmās kārtas pamatsacensību mači. No izsētajiem dalībniekiem ar visaugstāko numuru palicis pērnā gada čempions Nīls Robertsons. Ar trešo numuru izliktā austrālieša Robertsona un vācieša Lukasa Klekera cīņu tiešraidē var vērot "Eurosport 2" kanālā.

Sacensības turpināsies arī sestdien un svētdien.

Pamatturnīrā ar pirmo numuru bija izlikts šī gada pasaules čempions anglis Marks Selbijs, kurš atsauca dalību no turnīra personīgu iemeslu dēļ. Otrais numurs ticis Haukinsam, bet trešais numurs ir pērnā gada Rīgas turnīra čempionam Robertsonam.

Savukārt jau jūnija sākumā kvalifikāciju nepārvarēja anglis Šons Mērfijs, kurš būtu bijis izlikts ar ceturto numuru.

Latvijā nozīmīgas sacensības snūkerā notiks jau sesto gadu pēc kārtas. 2012.gadā Daugavpilī tika aizvadīts Eiropas čempionāts amatieriem, 2013.gada decembrī turpat notika arī pasaules čempionāts amatieriem.

2014. un 2015.gadā "Arēnā Rīga" tika aizvadītas Eiropas tūres sacensības, tomēr šāds seriāls tika likvidēts un pērn Rīgā jau notika pasaules ranga turnīrs, tieši ar to Jāņos sākoties sezonai, kas tradicionāli noslēdzas aprīļa otrajā pusē un maija sākumā ar pasaules meistarsacīkstēm.

Pērn turnīra balvu fonds no 125 000 mārciņu (143 000 eiro) bija palielināts līdz 200 000 mārciņu (229 000 eiro), bet šogad tas būs jau 227 000 mārciņu (259 000 eiro).

Visas Rīgā notiekošās spēles norisināsies līdz uzvarām četrās izspēlēs jeb freimos, izņemot pusfinālus un finālu, kur uzvarētājus noskaidros cīņā līdz piecām uzvarām.

Iepriekšējos trijos gados turnīrā uzvarējuši Selbijs, Haukinss un Robertsons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!