Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pēc papildu informācijas sniegšanas un precizēšanas Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja šodien nolēma finansiāli atbalstīt Latvijas Regbija federācijas rīkoto Eiropas čempionātu regbijā šā gada jūlijā. Čempionāts pulcēs sportistus no 24 valstīm.

Eiropas čempionāti regbijā-7 sievietēm un vīriešiem Latvijas sporta vēsturē notiks pirmo reizi. Sievietēm kontinenta forums risināsies 2. un 3.jūlijā, un tajā piedalīsies sportistes no Šveices, Beļģijas, Latvijas, Andoras, Čehijas, Austrijas, Horvātijas, Bulgārijas, Izraēlas, Ukrainas, Maltas un Norvēģijas.

Savukārt vīriešiem Eiropas čempionāts notiks 9. un 10.jūlijā, un tajā startēs Latvijas, Serbijas, Grieķijas, Norvēģijas, Ungārijas, Luksemburgas, Bosnijas un Hercegovinas, Maltas, Bulgārijas, Monako, Slovākijas un Igaunijas komandas.

Kā šodien Rīgas domes deputātiem uzsvēra Regbija federācijas ģenerālsekretārs Māris Zeltiņš, šis nebūs parasts turnīrs, bet gan Eiropas mēroga čempionāts, un tas ir liels gods, ka no 37 valstīm šogad tā rīkošana uzticēta tieši Latvijai.

Komitejā šodien atkārtoti skatīts jautājums par 10 000 latu līdzfinansējuma piešķiršanu Eiropas regbija čempionāta dalībnieku izmitināšanai. Par šiem līdzekļiem tiks nodrošināta viesnīcu apmaksa vīriešu un sieviešu komandām. Iepriekšējā sēdē lēmuma pieņemšana atlikta, lai pasākuma organizatori sagatavotu precīzāku informāciju par pasākuma norisi.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktora vietniece Sporta un jaunatnes pārvaldes vadītāja Dina Vīksna šodien norādīja, ka Regbija federācijas sniegtā informācija ir korekta un atbilst noslēgtajiem līgumiem starp Latvijas Regbija federāciju un Starptautisko Regbija federāciju, tāpēc domnieki šodien akceptēja 10 000 latu finansējuma piešķiršanu sacensību dalībnieku izmitināšanai un sacensību norises vietas īrei no budžeta apakšprogrammas "Finanšu līdzekļu rezerve sporta un kultūras pasākumu atbalstam".

Latvijas Regbija federācijas prezidents Juris Silovs iepriekš lūdza pašvaldībai 20 370 latu finansējumu, no kura stadiona nomai un maksai par tehnisko aprīkojumu trim dienām paredzēts tērēt 3570 latu, balvu fonda nodrošināšanai - 2000 latu, pasākuma reklāmai - 3000 latu, nojumju nomai - 1000 latu, kā arī lūdz 10 800 latu finansējumu viesnīcas īrei, lai trīs dienas izmitinātu 12 komandas 14 cilvēku sastāvā, kā arī sešus FIRA-AER pārstāvjus. Čempionāta kopējās izmaksas ir 50 020 lati.

Tomēr Vīksna norādīja, ka pašvaldības ierobežotā finansējuma dēļ maksimālā summa, ko departaments piešķir vienam projektam, ir 10 000 latu.

Kā norādīja Silovs, Latvijā jau ceturto gadu ir iespēja pienācīgi nokomplektēt Latvijas sieviešu regbija izlasi regbijā-7, kas veiksmīgi piedalās Eiropas čempionātos un ir ierindojusies augstajā A grupas piektajā vietā. Pārsvarā spēlētājas ir no Rīgas, kas mācās, strādā un paralēli trenējas regbijā.

Latvijas Regbija federācija ir starptautiski atzīta organizācija, kas vada regbija sacensības Latvijā un pārstāv valsti sacensībās arī ārpus valsts robežām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!