Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 2. jūlijā, plkst. 14.00 Majoru pludmalē Jūrmalā notiks Pasaules kausa posms ielu vingrošanā, kurā piedalīsies 25 vingrotāji no deviņām valstīm, informēja Jūrmalas valstspilsētas administrācija.

Sacensības Jūrmalā ir viens no Pasaules kausa desmit posmiem, kas šogad norisināsies visos pasaules kontinentos. Katra posma uzvarētājs kvalificēsies finālsacensībām, kas notiks gada beigās Katarā.

Dalībai katrā no Pasaules kausa posmiem notiek sīva atlase – maksimālais skaits katrā posmā ir 25 atlēti, un tikai uzvarētājs kvalificējas Pasaules kausa finālam Katarā.

Majoru pludmalē 2. jūlijā plkst. 14.00 vienlaikus norisināsies arī ielu vingrošanas tautas klases sacensības, kurās varēs piedalīties visi interesenti un tiks noskaidroti labākie spēka un frīstaila kategorijā sievietēm, junioriem un juniorēm un vīriešiem.

Latviju Pasaules kausa posmā Jūrmalā pārstāvēs pieci dalībnieki: Aleksandrs Kaminskis, Ingus Brīnums, Pauls Pakalniņš, Edgars Furniks un Rodrigo Vītols. Par favorītu starp mājiniekiem tiek uzskatīts Aleksandrs Kaminskis, kurš Pasaules kausa posmā Jūrmalā 2019. gadā ieguva trešo vietu. Jūrmalas posmā startēs arī labākie ielu vingrotāji no Dānijas, Francijas, Slovākijas, Ukrainas, Zviedrijas, Čehijas, Lietuvas un Igaunijas. Dalībnieku vidū no citām valstīm ir 2020. un 2021. gada pasaules kausa posma Jūrmalā uzvarētājs Tits Janevičs no Lietuvas, kā arī 2019. gada Pasaules kausa kopvērtējuma trešās vietas ieguvējs soms Edgars Zindoga. Starp dalībniekiem ir arī 2022. gada nacionālo čempionātu uzvarētāji Jaspers Neumans no Dānijas, Damns Rebro no Francijas, Roberts Kleins no Igaunijas un Benne Kamps no Zviedrijas.

Profesionāļu klases dalībnieki Jūrmalā sacentīsies frīstaila kategorijā, savukārt skatītāji varēs sacensties tautas klases spēka un frīstaila sacensībās. Jūrmalas posmu, kā arī pārējos desmit pasaules posmus un finālu, kas norisināsies gada beigās Katarā, rīko Latvijā dibinātā Pasaules ielu vingrošanas federācija.

"Latvija ir bijusi starta vieta un joprojām ir mājvieta visai lielajai ielu vingrošanas kustībai pasaulē," uzsver Pasaules ielu vingrošanas federācijas prezidents Māris Šlēziņš. "Nu jau tradicionāli ik gadu varam piedāvāt visiem Latvijas ielu vingrošanas faniem aizraujošas sacensības."

Pasākuma apmeklētāji varēs atbalstīt savus favorītus, piedaloties skatītāju simpātijas balvas noteikšanā. Skatītāju balvu iegūs tas sportists, kurš saņems visvairāk balsu. Pēc iepriekšējās pieredzes parasti šo balvu saņem tie dalībnieki, kuri paralēli spēcīgu ielu vingrošanas elementu izpildei neaizmirst arī par publikas izklaidēšanu


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!