Foto: AFP/Scanpix

Serbu basketbolists Darko Miličičs, kurš kādreiz tika uzskatīts par spēlētāju ar spožu nākotni Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), nolēmis kļūt par profesionālu kikbokseri, vēsta ārvalstu mediji.

2003.gada NBA jauno spēlētāju draftā Miličičs tika izvēlēts ar augsto otro numuru, uzreiz aiz šī brīža līgas zvaigznes Lebrona Džeimsa, tomēr serbu centrs nespēja apliecināt savu talantu laukumā.

Viņš savas karjeras laikā pārstāvēja Detroitas "Pistons", ar kuru 2004.gadā kļuva par NBA čempionu, Orlando "Magic", Memfisas "Grizzlies", Ņujorkas "Knicks", Minesotas "Timberwolves" un Bostonas "Celtics". 2012.gadā viņš aizvadīja savu pēdējo NBA spēli.

Karjeras laikā Miličičs vidēji guva sešus punktus un izcīnīja 4,2 atlekušās bumbas. Individuāli labākā sezona Miličičam bija 2010./2011. gada sezonā, kad serbs "Timberwolves" rindās laukumā vidēji guva 8,8 punktus, izcīnīja 5,2 atlēkušās bumbas un bloķēja 2,0 metienus.

Kā ziņo "nbaserbia.com", tad 29 gadus vecais Miličičs parakstīs līgumu ar Pasaules kikboksa asociāciju organizāciju, kļūstot par profesionālu cīkstoni savā dzimtenē. Tuvākajā laikā viņš paziņots par savu pirmo pretinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!