Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Regbija klubs "Kalve" turpina uzvaru gājienu šāgada Latvijas regbija čempionātā, trešdien pārliecinoši ar 72:0 (45:0) Latvijas meistarsacīkšu pirmā apļa sestās kārtas pirmajā spēlē pārspējot LLU regbistus, informē Latvijas Regbija federācijas preses dienests.

"Kalvei" tā bija piektā uzvara piecās spēlēs un komanda izvirzījās "Livland" Latvijas čempionāta līderpozīcijā, bet LLU piedzīvoja trešo neveiksmi piecos mačos.

"LLU maču sāka ar lielu azartu, taču tad iniciatīvu savās rokās pārņēmām mēs. Kādu laiku spēle izdevās, bet tad pajuka. Jāatzīst, ka LLU komanda, salīdzinot ar pagājušo gadu, ir ievērojami augusi. Mums nepadevās kolektīva spēle, īpaši otrajā puslaikā, bet pirmajā dominējām, vairāk pateicoties individuālajam sniegumam. Savas komandas sniegumu varētu novērtēt ar apmierinoši, bet sāncenšu – pat nedaudz augstāk kā mūsējo," pŗc mača izteicās uzvarētāju treneris Vladimirs Ņikonovs.

Pretinieksu slavēja arī LLU komandas treneris Arvis Pilenieks, vienlaikus norādot, ka paša vadītā komanda spēlējusi samazinātā sastāvā, kas arī ietekmējis mača iznākumu. "Spēlējām tikai 15 cilvēku sastāvā, turklāt viens no mūsējiem guva traumu. Reāli maču aizvadījām 14 cilvēku sastāvā," viņš saka. "Jāatzīst, ka "Kalve" izteikti kontrolēja bumbu, iegūstot pārsvaru ar sitieniem ar kāju. Spēka cīņas izturējām labi, taču pilnībā savām spējām noticējām tikai otrajā puslaikā, kad vairākas cīņas pat pārstūmām. Jāatzīst, ka rezultāts ir pārāk liels, taču reālas iespējas gūt punktus mums nebija."

"Livland" Latvijas meistarsacīkšu turpinājumā piektdien, 10. jūnijā, Baldonē RK "Baldone" mērosies spēkiem ar "Livonia/Garkalne", bet sestdien, 11. jūnijā, Vaidavā Valmieras "Fēnikss" uzņems čempionvienību "Eži/LMT".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!