Latvijas karatists Kalvis Kalniņš sestdien Turcijā tika kronēts par Eiropas čempionu "kumite" grupā līdz 60 kilogramiem.

Finālā 26 gadus vecais Latvijas karatists pārspēja serbu Marko Antiču.

Pirmajā kārtā Kalvis pārspēja Gruzijas cīkstoni Davidu Tkebučavu, bet otrajā kārtā Latvijas karatists uzvarēja itāli Andželo Krešenco.

Turpinājumā trešajā kārtā tika pārspēts Krievijas sportists Jevgēņijs Plahutins, bet ceturtajā kārtā jeb apakšgrupas finālā tika pieveikts arī mājinieks Erajs Šamdans, līdz ar to nodrošinot vietu finālā.

Cits Latvijas karatists Ruslans Sadikovs, kurš diviem gadiem Eiropas čempionātā izcīnīja bronzas medaļu, sestdien piedzīvoja zaudējumu cīņā par trešo vietu "kumite" grupā līdz 75 kilogramiem, meistarsacīkstes noslēdzot dalītā piektajā pozīcijā.

Kalvis Kalniņš 2010. gadā ieguva bronzas medaļu pasaules čempionātā, 2012. gadā bija otrais Eiropas meistarsacīkstēs, bet gadu vēlāk kontinenta čempionātā tika pie trešās vietas.

Šogad martā viņš izcīnīja sudraba medaļu karatē premjerlīgas posmā.

Karatē 2020. gadā iekļauts Tokijas olimpisko spēļu programmā un šo sacensību dalībniekus noteiks pēc pasaules ranga. Ranga punktus iespējams nopelnīt tikai premjerlīgas turnīros, kā arī pasaules un Eiropas čempionātos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!