Foto: stock.xchng
Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) joprojām spiesta darboties kā vidutājs starp Starptautisko Svarcelšanas federāciju (IWF) un šī sporta veida dzīves vadītājiem Latvijā.

Krievijas pilsētā Kazaņā ir sācies Eiropas čempionāts, kurā startēs arī Latvijas sportisti. Pieteikumi liecina, ka Latviju pārstāvēs Mihails Semjonovs (svarā līdz 69 kg), Artūrs Plēsnieks un Iļja Meņšikovs (abi līdz 105 kg), Viktors Ščerbatihs un Pāvels Bobrovs (abi virs 105 kg), kā arī Oksana Mihailovs (līdz 69 kg sievietēm).

Jau vairāk nekā gadu ir konflikts starp Latvijas Svarcelšanas klubu apvienību (LSKA) un Latvijas Svarcelšanas federāciju (LSF), kas tika atjaunota, kad tiesības vadīt šī sporta veida dzīvi Latvijā ieguva LSKA.

LSKA, ko vada Aivars Ritenieks un ko Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP) atzinusi par svarcelšanu galveno organizāciju valstī, vaino LSF, ka tā nelikumīgi pieņem lēmumus, komplektējot izlasi un sūtot sportistus uz sacensībām. Savukārt LSF, kurā darbojas gan Ščerbatihs, gan izlases galvenais treneris Eduards Andruškevičs, ir saistījusies ar IWF, taču, tā kā tai nav oficiālas tiesības pārstāvēt Latvijas svarcelšanu, visas nepieciešamās formalitātes jau vairāk nekā gadu tiek kārtotas ar LOK starpniecību.

''Starptautiskā federācija joprojām ņem vērā LOK, jo ir bijis tās prezidenta [Tamaša] Ajana lūgums uzņemties starpnieka pienākumus,'' aģentūrai BNS situāciju skaidroja LOK ģenerālsekretārs Einars Fogelis. ''Kad beigsies Eiropas čempionāts, mēs kopā ar Izglītības un zinātnes ministriju un Latvijas Sporta federāciju padomi rīkosim atkārtotu diskusiju, piedaloties visām ieinteresētajām pusēm. Ceru, ka beidzot tiks atrasts konstruktīvs risinājums. Galvenais, lai nākotnē neciestu mūsu sportisti. Pagaidām LOK darbojas kā vidutājs svarcelšanā starp Latviju un starptautisko federāciju,'' pastāstīja Fogelis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!