Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Kanāda un Austrālija nesūtīs savas komandas uz 2020. gada Tokijas olimpiskajām spēlēm, ja vien tās netiks pārceltas uz nākamo gadu.

Kanādas Olimpiskā un Paralimpiskā komiteja savā paziņojumā svētdien vēstīja, ka atsakās sūtīt savas komandas uz Tokiju. Kanāda gatava piedalīties olimpiskajās spēlēs tikai tad, ja tās tiks pārceltas uz 2021. gadu, vēsta TSN.

"Mēs apzināmies, cik sarežģīta ir olimpisko spēļu pārcelšana, taču nekas nav svarīgāks par sportistu veselību un drošību," teikts Kanādas Olimpiskas komitejas paziņojumā. "Turklāt, runa nav tikai par sportistu drošību, bet arī par publikas drošību. Riski, ko rada "Covid-19", apdraud arī sportistu ģimenes un plašāku sabiedrību."

Tokijas olimpiskajām spēlēm jāsākas 24. jūlijā, bet paralimpisko spēļu sākums paredzēts 25. augustā.

Savukārt Austrālija Olimpiskā komiteja paziņojusi saviem sportistiem, lai gatavojas pārceltajām olimpiskajām spēlēm 2021. gadā. Austrālijas Olimpiskās komitejas valdes sēdes telekonferencē biedri apzināja šī brīža situāciju un secināja, ka nespēs nokomplektēt pilnvērtīgu komandu 2020. gada Tokijas spēlēm, ziņo "The Guardian".

Pēdējās dienās uz Starptautisko Olimpisko komiteju (SOK) tiek izdarīts liels spiediens, lai Tokijas spēles tiktu pārceltas. Svētdien Pasaules Vieglatlētikas asociācija ("World Athletics") aicināja pārcelt četrgades nozīmīgāko pasākumu.

SOK četru nedēļu laikā varētu paziņot savu galīgo lēmumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!